">

Hull az elsárgult levél

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
sargafeketeHull bizony. Nemcsak a régi nagy romantikus slágerben, hanem a valóságban is. Kevés szebb dolog van annál, mint amikor a nyáron zöld lombok egyszercsak elkezdenek színt váltani. Lassan, fokozatosan kezdődik, aztán hirtelen azt vesszük észre, hogy sárgában, okkerben, vörösben pompáznak a fák, bokrok. Ilyenkor autóval utazni keresztbe-kasul szép tájakon megint másféle élmény, mint nyáron, mert egyszerűen bele lehet feledkezni a színek csodájába. Hát még ha kirándulásra is adjuk a fejünket! Nem kell nagyon messzire menni, elég megkeresni egy közeli parkot, ligetet, erdőt és máris tobzódhatunk az ősz gyönyörűségeiben. Színes faleveleket szedni egyszerűen megunhatatlan. Csak elkezdeni kell, és az embert máris elkapja a gyűjtőösztön, még ilyet, meg másikat is, azt a nagy sárgát, meg a kicsit pirosast is! És ha hazamentünk egy kupac színes, frissen szedett falevéllel, már csak azt kell kitalálni, milyen ötletünk lesz a felhasználásra.

Azt lehet mondani, hogy ha valamiben, falevelekakkor ebben a kreatív tevékenységben, fabrikálásban aztán teljesen elengedhetjük a fantáziánkat. Ha találunk egy megfelelő képkeretet, simítsunk rá egy fényes, mondjuk aranyszínű papírt, és rendezzük el rajta tetszés szerint a leveleket. Lehet nonfiguratív formákat is alkotni, de állatkákat, figurákat is kirakhatunk vele. Természetesen ragasztó kell hozzá, egy pötty a hátára, néhány a szélére, és remélhetőleg már sikerült is rögzíteni.  Ha üveglapot tesztek rá, akkor számítsatok rá, hogy lefotózni nem lesz könnyű, ahogy nekünk is folyton becsillant… De nem muszáj fotózgatni, hiszen máris haladhatunk tovább.

disz es dobozVegyünk egy egyszerű, egyszínű dobozkát. A tetejére ragasztunk egy szépséges, például sárga levelet és máris kész lehet egy kis ajándékdoboz. Ha valakinek most van szülinapja és az ajándéka éppen belefér egy ilyen skatulyába, kész is van a dekoráció. Ha egy kis vázába állítjuk be a levélkéket és keresünk mellé még valami apró tárgyat, mondjuk egy csillámos textilpillangót, akkor is egy helyes kis őszi színfoltot kapunk.

És akkor még nem is beszéltünk a “falevelek fellógatásáról.” faleveles dekupázsEgymás fölé, mellé akaszthatjuk egy zsinórra őket, mint egy faleveles szélcsengő. Díszítheti a bejárati ajtót és lehet a gyerekszoba őszi dísze is. Ha pedig van dekupázs-készletünk, azaz ismerjük és tudjuk használni a szalvétatechnikát, egy formás üvegre, netán akár egy befőttesüvegre is applikálhatunk néhány szép levelet. Benne meggyújtunk egy mécsest, és máris remek hangulatot varázsoltunk a szobába.

Ajándék idő van ma is, nagyszerű alkalom még egy kis kirándulásra, friss levegőn való sétálásra, falevélgyűjtésre. Utána pedig csak a fantáziátok szabjon határt az alkotásoknak. Ha szép tárgyat készítettetek, fotózzátok le és küldjétek el nekünk is. Legyen szép napotok ma is!

Puszi: Réka és Gabi