">

Nyár az asztalon – kagylós ceruzatartó

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Az otthoni fabrikálást – legalábbis nálunk – egészen biztos, hogy nagyban elősegíti, hogy sok-sok feldolgozásra váró tárgy sorakozik a polcon. Kirándulások, nyaralások során gyakran gyűjtünk ezt-azt, és egy darabig itt-ott kallódik, amíg kipattan az isteni szikra, hogy mit is kellene most kezdeni ezzel. Lassan úgyis itt lesz az őszi termények, gesztenyék ideje, de ha el is romlott éppen az idő, és úgy tűnik, hogy most már aztán tényleg visszavonhatatlanul vége van a nyárnak, azért még egy picit kalandozzunk és barkácsoljunk nyári hangulatban. Hiszen olyan jól esik rá máris visszaemlékezni… Ráadásul a gyerekeknek is segíthetünk vele megkönnyíteni az iskolakezdést, ha készítünk egy ilyen  ötletes tartót az írószereknek. Akárhányszor csak ránéznek majd, a kellemes nyári emlékek jutnak majd az eszükbe, és a miénkbe is :-)

 Hozzávalók:

  • befőttes üveg (ha lehet, legyen szögletes)
  • folyékony ragasztó
  • dekorhomok
  • kagylók
  • raffia
  • matt akril lakk

 

1. lépés: Részenként bekenjük az üveg oldalát ragasztóval és rászórjuk a dekorhomokot, amíg teljesen be nem fedi mindenhol.

2. lépés: Száradás után ragasztópisztollyal tetszés szerint felerősítjük a kagylókat, majd az üveg szájára rátekerjük a raffiát, nem árt oda is ragasztót kenni.

3. lépés: Lefújjuk matt akril lakkal, hogy tartós maradjon, és sokáig emlékeztessen minket a nyárra!

No, van kedvetek kipróbálni? Akkor töltsétek le a készítési útmutatót itt: Kagylós ceruzatartó!

Puszi: Réka és Gabi