">

Ceruzatartó házilag

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
gabireka_feketefeherValószínűleg nem mondunk újat azzal, hogy ilyenkor ősszel szinte végtelenek az iskolakezdéssel kapcsolatos kiadások. Mire megvettük a tankönyvet, füzeteket, pótoltuk a kinőtt cipőt és tornacuccot, na meg kellett esetleg egy új hátizsák, addigra már nagyjából túl is léptük az elkölthető keretünket. Úgyhogy cseppet sem meglepő, ha igyekszünk néhány dolgot racionálisabban megoldani. Az íróasztali bigyókat például játszi könnyedséggel elkészíthetjük magunk is, akár a gyerekek bevonásával. Így legalább valami személyes is kerül az asztalkára, és ha esetleg év közben megunja a gyerek, nem lesz nagy szívfájdalom akár akkor valami új darabot fabrikálni, akár valami készen kaphatót megvenni.

A jelenlegi fabrika-tipp a “minden jó lesz valamire” elvén alapul. Ha nem dobunk ki néhány WC-papír- vagy konyhai papírtörlő-gurigát, hanem meglátjuk benne a toll- és ceruzatartót, akkor nyert ügyünk van. Már csak néhány apróság szükséges és nekivághatunk az alkotásnak.

Kell hozzá:hozzavalok_tolltarto

  • papírgurigák
  • egy négyzetes falapocska
  • olló
  • folyékony ragasztó
  • egyszínű papír
  • mintás, színes csomagolópapír
  • akrilfesték
  • ecset

Így készül:

Tényleg pofonegyszerűen. A papírgurigák alját bevagdossuk ollóval, hogy egy talpat képezzünk neki. Különböző magasságúra vágjuk, ha például egy konyhai papírtörlőét kapjuk kézbe, akkor ne félbevágjuk, hanem egy magasabb és alacsonyabb hengert vágjunk belőle. A falapot beborítjuk egy egyszínű papírral, ezt ráragasztjuk. Nálunk ez most fehér, mert egy szülinapi csomagolópapírból legutóbb – előrelátó módon – cuki színes szívecskéket vágtunk ki, és tettük félre, a már említett, “minden jó lesz valamire” elv szerint. :-) A három kiválasztott, méretre vágott hengert óvatosan ráragasztjuk az alapra, úgy, hogy a bevagdosott, tartópillérek belülre kerüljenek. Száradás után óvatosan lefestjük őket. Lehet a sorrenden változtatni is, ez esetben viszont a festék megszáradását kell megvárni, hogy ne maszatolódjanak el. Használjunk szép élénk színeket! Ha kész, akkor az egyszínű felületet dekoráljuk kedvünk szerint, apró mintákkal, ezt mi most ragasztottuk, de akár ráírni, rajzolni is lehet. És máris kész a saját készítésű írószer-tartó!

szines ceruzak

Ha nem tetszik a papírgurigás ötlet, konzervdobozból is lehet készíteni, meg persze minden egyéb henger alakú dolog is jól jöhet. Ahogy minden jó lesz valamire :-)

Puszi: Réka és Gabi