">

Őszi apróságok

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
sargafeketeSzeretünk internetezni. Nemcsak a saját oldalunk kapcsán vagyunk online anyukák, de ha időnk engedi (sajnos nem túl gyakran), akkor örömmel időzünk el külföldi oldalakon is. Nagyon sok jó ötletet lehet kapni innen-onnan, na meg persze amonnan. A legtöbbször talán a tengerentúlról. Elképesztőnek tartjuk azt, hogy mi mindenre van energiájuk és idejük az Amerikában élő lányoknak, asszonyoknak. Vegyük csak például az aktuális évszakot, az őszt. Az első pillanattól kezdődően ősz-köszöntő koszorúkat, komplett lakásdekorációkat, süti-költeményeket kreálnak, gyakran túlzásba esve. Óriási alkalom erre például az angolszász ünnep, a Halloween, amelyet bár igyekszünk meghonosítani mi, magyarok is, azért nagyon furcsán néznének arra, aki tényleg tökök tucatjával dekorálná a háza, lakása  bejáratát. Vagy feliratokat gyártana mindenhová: ŐSZ – csupa mosolygó színnel, nagybetűvel.

Persze mondhatjuk, hogy nekik könnyű, oszi dekorjobban élnek, többet költhetnek hasonló csacskaságokra. Nincs más gondjuk, minthogy miként dekoráljanak. Mégis azt  gondoljuk, hogy ez nem okvetlenül van így. Egyszerűen ezt el kellene tanulnunk tőlük, hogy éljük meg a pillanatot, ne nyavalyogjunk folyton amiatt, ami éppen nincs, tehát ősszel ne a nyarat sírjuk vissza, miközben pedig tudjuk jól, hogy nyáron azért nyafogtunk,hogy meddig tart még a nagy meleg. Ne gondolkodjunk mindig mindjárt óriási befektetéseket igénylő szoba-átrendezésben. Oldjuk meg egyszerűen, házilag, örömből, saját kézzel, időt és energiát nem kímélve. Ha rászánjuk a törődést, le is lassítunk kicsit közben és ezáltal a napi stresszt is könnyebben kieresztjük. Például lakásdekorálás közben. Ne ezek a mozzanatok legyenek, amelyeket fáradtságra hivatkozva elmulasztunk. Ha pedig a saját és családunk kedvéért megtesszük ezeket a plusz köröket, sokkal szerethetőbbé, élménydúsabbá varázsoljuk például az őszt is.

És akkor hogy mibe kerül mindez? Egy kis odafigyelésbe. Na jó, mindent nem gyűjthetünk, de akár hétvégi kiránduláson, vagy oviból, iskolából hazafelé jövet gyűjthetünk például mindenféle őszi terményeket. Tobozt, gesztenyét, bogyókat. Ha járunk piacon, beszerezhetünk néhány apró dísztököt. Kifényesíthetünk néhány színpompás almát. Majd elővehetünk egy szép, rusztikus nagy fatálat, kosarat, ami éppen kezünkbe kerül. Rendezzük el rajta spontán módon a gesztenyéket, tobozokat. oszi dekoracioÁllítsuk helyükre a kistököket. Tegyük rá az almákat, szórjuk meg az egészet csipkebogyóval. Ha van kéznél frissen termett héjas dió, törökmogyoró, mandula, azt is tehetünk rá. És nézzétek csak! Akár a bejárat mellé tesszük, akár az asztal közepére, akár egy meghitt sarokba, máris varázsoltunk valami szemet gyönyörködtető díszt, amelyre ránézve sóhajtunk és azt gondoljuk: de szép évszak is az ősz! És akkor mosolyoghatunk magunkban, hogy már majdnem olyan patetikusak vagyunk, mint az amerikai családanyák. De miért is ne? Tök jó érzés! Kezdjük megérteni őket!

Dekoráljatok, kreatívkodjatok ti is! Készítsetek őszi díszt a lakásba, sokkal szebbek lesznek tőle még a borongós napok is! Szép őszi hetet kívánunk nektek!

Puszi: Gabi és Réka