">

Az ősz színei

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
gabi reka csikosNemrég esett szó arról, hogy mennyire fontosak a színek. A rezgések, amelyeket a színektől kapunk, feltöltenek, energiát közvetítenek nekünk. Az őszt sokan szomorúnak tartják. Persze, mert arra gondolunk, hogy hamarabb kezd sötétedni, óhatatlanul hamarabb kell már villanyt kapcsolnunk, esik, szürkeség van. Pedig talán egyetlen évszaknak sincsenek olyan pompázatosan ragyogó színei, mint az ősznek. Na jó, a tavasz se kutya a nyíló virágokkal, a nyár a tavak, tengerek, gyümölcsök színeivel, de az ősz hulló levelei, avarszínei, narancs- és okkersárgái, megváltozott zöldjei megint más és más élményt nyújtanak.

Mai Fabrika-tippünk őszi hangulatban született. Pedig még zöldek a lombok, de már nem sokáig, érezhetően kopogtat az ősz. Amelynek, nem győzzük hangsúlyozni, meg kell találnunk, érdemes megtalálnunk a szépségét. Gyűjtsünk bogyókat, terményeket és álmodjuk őket újjá, használjuk fel, öntsük formába. Ez ráadásul remek program a gyerekekkel együtt is, nemcsak az ügyesedésük céljából, de ilyenkor bizony a négy évszak röpüléséről, az idő múlásáról is elmélkedhetünk együtt. Egy kiadós kirándulás után nekiállhatunk az alábbihoz hasonló “installációk” készítéséhez.

Kell hozzá:oszi dekor hozzavalok

  • 1-2 konzervdoboz
  • natúrszínű, vagy természet-színű (pl. narancssárga) textília
  • folyékony ragasztó
  • biztosítótű
  • termények (makk, szárazvirág)
  • olló
  • bogyós ágak

A konzervdobozokat megfosztjuk a papírburkolatuktól, és tisztára mossuk őket. (ha esetleg ez nem történt volna meg korábban, mert nálunk egy-két konzervesdoboz mindig lapul a kamrában, mert hirtelen jó lehet még valamire :-). Kiszabunk rá egy tetszőleges textildarabot, ez legyen vagy nagyon természetes anyagú, például lenvászon, vagy valami olyan szín, ami nagyon őszies. Nálunk egy nyersvászon és egy puhább narancssárga anyag lett a befutó. Ráerősítjük a konzervdobozra, néhány pötty folyékony ragasztóval, illetve ha kell, akkor diszkréten megtűzzük még egy biztosítótűvel is. Jöhet a dekorálás! Találtunk olyan narancsszín virágot, a neve egyébként hólyagvirág, amely kifordítva tökéletes öt szirmot mutat, és mintha egy gyöngy lenne a közepén :-) gyönyörűen mutat a lenvászon anyagon! A narancs textilre pedig korábban begyűjtött, még zöld makkok kerülnek, de ha nincs tölgyfa a közeletekben, akkor bármi mással is lehet próbálkozni. Ha szárazvirágot tennétek bele, egy hungarocell kockát kell a dobozkába beleszabni, abba szúrhatjuk a virágot. Ha pedig élő bogyót találtok, mint amit mi gyűjtöttünk, vizet is lehet bele tenni.

oszi dekor kesz

Igazi őszi hangulatot árasztó, egyszerű kis fabrikálás. Ajánljuk szeretettel!

Puszi: Gabi és Réka