">

Őszi puzzle-fa

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
sargafekete1Az ötletet egy külföldi magazinban láttuk, és annyira megtetszett, hogy azt gondoltuk, ezt nem lehet kihagyni. Egyébként is egyszerűen varázslatos az ősz! Nem tudjuk, jártatok-e mostanában olyan út mellett, vagy olyan erdőben, ahol egymás mellett sárga, bordó, okker, barna levelű fák állnak egymás után sorban, szemet gyönyörködtető képet festve elénk. Ezt a csodát nyilván akkor éljük át a legjobban, legintenzívebben, ha sok időt töltünk a szabadban, ne adj isten, tényleg van módunk hegyek között, völgyek között barangolni, de azért azt gondoltuk, hogy ügyes technikával mi is készíthetünk magunknak egy csodaszép őszi fát.

Kell hozzá:puzzle fa hozzavalok

  • 1 kis csomag kiszuperált puzzle
  • 1 adag natúrszínű csomagolópapír
  • akrilfesték, több színű
  • ecset
  • ragasztó
  • kartonlap

Így készül:

Kirakjuk a puzzlét, egy kartonlapra. Majd ezzel a lendülettel búcsút is veszünk tőle, mert így nem fogjuk többet látni. Előkeresünk megfelelő színű akrilfestékeket, sárgát, barnát, bordót, és vegyesen megfestjük vele a kirakott puzzle-t. Hagyjuk megszáradni.

Közben egy nagyobb kartonlapra elkészítjük a fa törzsét. Natúrszínű csomagolópapírból szabunk egy megfelelő magasságú darabot, ezt középen a törzsénél kicsit meggyűrjük, és így igazítjuk rá a kartonra. Ragasztóval rögzítjük. A közben megszáradt puzzlekockákat pedig vegyesen, tetszés szerint levélként elhelyezzük a fára. Egy sötétebb barna festékkel megrajzoljuk, jobban mondva megfestjük a fa ágait is. A fa törzse alá pedig néhány darabot akár már lehullott levélként is elhelyezhetünk.

puzzle fa

Remek móka, gyerekekkel is, akár egy jól sikerült őszi kirándulás után, akár helyette, ha éppen elmosta az eső a hétvégi vagy délutáni programot. Élvezzük az őszt! Még mindig ez a jelszavunk!

Puszi: Gabi és Réka