">

Nyusziváró hangulatban

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Hetek óta elárasztották a legtöbb üzletet a nyulak. Meg a tojások. Kiscsirkék. Bárányok, amelyek éppen nem hallgatnak, hanem azt bégetik, mindjárt itt a Húsvét. Ha az ember lánya minden útjába kerülő cukiságot, nyulas dekorációt megvenne, akkor a sonkára, tojásra már biztos nem futná, mire eljön az ünnep. A Húsvétban egyébként a lehető legjobb érzés amúgy is a tavasz érkezése, ami most még eléggé esélytelennek látszik, tekintve az elmúlt napok rendhagyó és felkavaró időjárását. Persze, bízunk benne, hogy addig visszatérnek a dolgok a rendes kerékvágásba, és ragyogó napsütésben üljük meg ezt az ünnepet.

Nyulakra azért szükség van. De persze nem mindig elég az, hogy előkeveredik egy tavalyi darab (már nem az élő tapsifülesekre gondolunk :-), hanem a korábbi plüss, kerámia- vagy egyéb példányokra. Ünnepcsalogatás ürügyén készíthetünk is sajátkezűleg nyuszit, méghozzá például egy igazán egyszerű ötletből, igencsak olcsón.

Kell hozzá:

  • fehér papír- vagy műanyag tányér
  • rózsaszín és fekete festék
  • olló
  • tűzőgép
  • ragasztóstift
  • vattapamacs, vattakorong
  • fekete gomb
  • hurkapálca

Így készül:

A papírtányérok egyike lesz a nyúl arca, egy másiknak levágjuk mindkét szélét (arányosan kb. a tányér egyötöd részét. Ezek lesznek a fülek, amelyeket tűzőgéppel erősítünk az “archoz”. A fülek belsejét rózsaszínre festjük. Ugyancsak rózsaszín festékkel jelöljük a nyulunk orrát és száját. Az orr két oldalára, ill. a száj fölé egy-egy vattapamacsot ragasztunk. Vattakorongból vágjuk ki a szem fehérrészét, arra egy-egy fekete gombocska kerül. Ezt ragasszuk először össze külön, utána mehet a helyére. A levágott tányér közepéből kivágunk egy csokornyakkendőt, ezt feketére festjük, és ezt a tányérpofi aljára tűzzük. Hagyjuk megszáradni, majd a hátsó oldalára egy hurkapálcát erősítünk, így például akár egy virágcserépbe is tűzhetjük. Mosolygós nyuszifeje mindenkit mosolygásra sarkall, és máris közelebb kerültünk az évi rendes nyúlnapok megérkezéséhez :-)

Készítsétek el ti is, remek időtöltés és tényleg gyerekjáték!

Puszi: Réka és Gabi