">

Gyerekszobai hőlégballon

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,




Már nem is tudjuk, hogy jött az ötlet. Lehet, hogy Willy Fogg kalandjait szemlélve egy rajzfilm során, de igazából az is lehet, hogy egy külföldi blogon tetszett meg először. A hőlégballonokat mindig csodálattal bámuljuk az égen, és nem egyszer feledkeztünk már bele a látványba egy-egy nyári napon. A nagy gömb és a kis kosárból lelkesen integető utasok együttese éppen jónak tűnt egy olyan kreációhoz is, amely a számtalan plüssállatot igyekszik kordában tartani, bár kétségtelen, hogy az általunk most készített változatba csak két mini állat tudott helyet foglalni. De a koncepció már OK, így gyakorlatilag bármekkora méretben elkészíthető ez a jópofa dekoráció.

Kell hozzá:

  • kerek rizslámpa vagy lampion
  • szögletes kosár
  • színes szalag
  • olló

Így készül:

Először kinyitjuk a rizslámpát, vagy a lampiont (nekünk azt sikerült most beszerezni). Az aljára erősítünk egy kis szalagot. A színes szalagból négy egyenlő hosszúságú darabot vágunk le, olyan hosszú legyen, amilyen távolságot szeretnénk a ballon és a kosárka között. A négy szalagot a kosár négy sarkához erősítjük, majd mind a négyet a ballon aljára csomózott szalaghoz vezetjük, és ott megkötjük. A ballon tetejébe egy kampót akasztunk (a lampionnál van, a rizslámpához keresnünk kell egyet az otthoni kincsestárban), és ezt bárhol felakaszthatjuk. Nálunk plüss potyautasok ültek bele, de bármilyen ötlettel kipróbálható.

Extra tipp: ha csajosabbra szeretnénk készíteni, akkor akár masnikkal, gyöngyökkel, csillámokkal, rátűzött lepkékkel dekorálhatjuk. Mi most ilyen natúr hangulatban maradtunk, de mosolyogni kell, ha ránéz az ember. Készítsétek el, nagyon egyszerű! :-)

Puszi: Gabi és Réka