">

Süssünk, süssünk valamit… gyurmából!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Rengeteg a munkánk mostanában, színházi próba, koncertek, készülődés az új lemezre, persze az Anyakanyar teendői, na és a család meg a háztartás, szóval szerencsére nem unatkozunk :-)  De egyik délután mindketten szabadok voltunk pár órára. Amúgy is kezdtünk kifogyni a fabrikához használt gyöngyeinkből, ragasztóból, ebből-abból. Elmentünk a hobbyművészek kedvenc kreatív boltjába, hogy bevásároljunk, és gyönyörködjünk persze. Ugyanis annyi szépség van egy ilyen boltban, hogy választani sem lehet, és egy élet sem lenne elég, hogy mindent összefabrikáljunk, ami eszünkbe jutott. Megmutatjuk most az egyik kedvencünket, nektek pedig ajánljuk szeretettel figyelmetekbe a www.hobbymuvesz.hu honlapot, ahol lehet nézelődni, de igazán az a nagy élmény, amikor az ember lánya beszabadulhat egy ilyen boltba :-)

Kell hozzá:

  • mikróban vagy sütőben kisüthető gyurma (rá van írva a dobozra)
  • kreativitás

1. lépés:  Válasszunk a rengeteg féle és fajta közül. Minden dobozon rajta van, hogy mit lehet belőle készíteni, hiszen annak megfelelő színű gyurmák vannak benne, ráadásul megfelelő mennyiségben. Mi mackót és hercegnőt választottunk. Két figura jön ki egy doboznyi gyurmából, de maradt is belőle, így ha ügyesek vagyunk, három is lehet.

2. lépés:  Formázzuk meg a „testet” a „fejet”, ezeket illesszük össze.

3. lépés:  Ekkor jönnek a végtagok, és a haj, a hercegnő esetében, a mackónál a fülek.

4. lépés:  A legapróbb részleteket hagyjuk a végére, hagyjuk száradni egy pár percig, majd tegyük be a sütőbe, kb. 10 percre.

5. lépés:  Gyönyörködjünk a művünkben :-)

A készítési útmutató letölthető itt: Süssünk gyurmát!

Puszi: Réka és Gabi