">

Papírmasé “bigyótartó”

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Nálatok is mindig hegyben állnak a “bigyók”? Mert valahogy nálunk mindig akad, aminek éppen nincs helye. Hiába megannyi kosár, doboz, még mindig kallódik néhány apróság mindenfelé. Úgyhogy minden ilyen megoldásnak örülünk, amikor valami jópofa kelléket találunk, hiszen a gyerekszobába például nem okvetlenül kell drága, tartós használatra szánt dolgokat venni, sokkal jobb időről időre, pláne valami saját készítésű aprósággal frissíteni a tárgyakat. Lássuk csak, például mi mindent lehet tárolni ezekben a jópofa tálkákban? Ahogy csak így végignéztünk a polcokon, és számba vesszük, hogy mennyi kisautó, kiskatona, minidinó vagy éppen gyöngy, kavics, kagyló, hajcsat, karkötő és miegymás várja, hogy elpakoljuk, még szerencse, hogy ebből a tálkából gyakorlatilag korlátlan mennyiségben, méretben és változatban készíthetünk darabokat. És még egy álmos szombat délután is jól eltelik vele! :-)

Kell hozzá:

  • WC-papír
  • tapétaragasztó
  • víz
  • lufi (kisméretű)
  • uzsonnás zacskó


1. lépés: Áztassuk be a papírt, majd nyomkodjuk ki belőle a vizet, amennyire csak tudjuk.

2. lépés: Keverjük össze a tapétaragasztóval, amíg összeáll. Fontos, hogy ne maradjon „folyós”, hanem homogénebb legyen.

3. lépés: Fújjuk fel a lufit, tegyük bele egy pohárba, majd kezdjük el rásimítani az anyagot.

4. lépés: A zacskó segítségével rá tudjuk még jobban simítani a lufira.

5. lépés: Hagyjuk megszáradni, majd szedjük le a lufiról. Ha ráragadt, akkor ki is pukkaszthatjuk a lufit.

Tipp: Ki is festhetjük a tálkákat, belül is, kívül is.

Máris kész a személyre szabott, kompakt tároló. Soha többé rendetlenség a bigyók között :-) Készítési útmutató letölthető itt: Bigyótartó!

Puszi: Réka és Gabi