">

Papírgyöngy-ékszerek

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Szoktatok ti is úgy érezni, hogy a gyereknek, bármennyi is van bármiből, az sohasem elég? Lányoknál ez pláne ilyen, ahogy nincs elég szép ruhácska sem – mondjuk ezt nagykorunkra se mindig nőjük ki… :-), úgy sokszor nincs elég csingilingi-csilivili ékszer sem kéznél. Rábukkantunk egy jópofa módszerre, ami igazi kincsesbánya lehet lányos anyukáknak, mert annyiféle gyöngyöt lehet így készíteni, ahányat csak a kishölgy megálmodik. Ezeket a gyöngyöket nem lehet eltörni, lenyelni, elveszíteni sem nagyon, és bármikor újra lehet őket alkotni. Ráadásul ha valamilyen elképesztő csoda folytán szétgurulnak a lakásban, egyetlen családtagnak sem fog fájni a talpa, ha rálép a sötétben… Régen karácsonyfára is tették díszítésnek, füzérnek az ilyen gyöngyöket, mert nagyon könnyűek és nagyon szépen mutatnak. Az sem utolsó szempont, hogy készítés közben fejleszti a kicsik finommozgását, ami így a suli kezdésénél fontos lehet. Vágjunk hát bele a papírgyöngy ékszerek készítésébe!

Hozzávalók:

  • színes papír, legjobb a csomagolópapír
  • hurkapálca
  • kalapgumi vagy zsineg, esetleg hímzőfonal


1. lépés: Vágjunk a színes papírból 2-3 cm széles, 15 cm hosszú háromszögeket.

2. lépés: A hurkapálcára feltekerjük, a szélesebb felénél kezdve, a csúcsot beragasztózzuk, majd erősen rányomjuk.

3. lépés: Készítsünk el többet, majd fűzzük fel a kalapgumira a gyöngyöket. Ha kész, csomózzuk meg, és húzzunk rá egy gyöngyöt, hogy takarja.

A dolog közel sem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik, ha nekünk sikerült összefabrikálnunk mindezt, nektek is menni fog. Segítségképpen persze itt a szokásos útmutató: Papírgyöngy-ékszerek.
Itt pedig egy kép a végeredményről, karkötőként bemutatva :-)

Kellemes hétvégi fabrikálást!

Puszi: Gabi és Réka