">

Csitt-csatt – hajcsatok, irány a tartó!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Lányos anyukák, figyelem!!! Biztosan mindenki figyelmeztetett Titeket, hogy rengeteg ruha kell a kishölgyeknek, játékból, babából is lesz előbb-utóbb annyi, mint égen a csillag, de arra biztosan nem gondoltatok, hogy az egyik legkomolyabb problémát a hajbavaló bigyók tárolása fogja jelenteni. Amikor eljön a pillanat, hogy a kishölgy bizony hosszú hajat szeretne, és lássuk be, nemcsak ő, hanem anyuka, és az egész család követeli a copfot, varkocsot, huncut fürtöket, akkor eljön a megszámlálhatatlan kiegészítő ideje. Nem beszélve arról, amikor kicsi lányunk szarkává válik, és ráeszmél, hogy minden kell neki, ami csillog-villog, tehát gombamódra szaporodnak otthon a láncok, karkötők, egyéb nélkülözhetetlen kellékek is. Na ekkor adódik a kérdés,  hogy ugyan már hova tegyük el,  hol tároljuk ízlésesen azt az elképesztő mennyiségű csatot, hajgumit, kiscsipeszt, díszt, gyöngyöt, fülönfüggőt és karperecet, amit az évek során felhalmozunk. Igyekszünk majd mindenre jó megoldást találni, de a hajcsatok tárolására találtunk egy külföldi lapban egy jó ötletet, így nekiláttunk egy szupercsajos cuki tartó készítésének. Ezt a fajtát fel lehet akasztani a falra, és csak és kizárólag tőletek függ, hogy hány apró csatocska férhet el rajta :-)

 Kell hozzá:

  • Fém (alumínium) vállfa
  • Valamilyen anyag, ami illik a szoba falához
  • Szalagok (két szín)
  • Ragasztó
  • Olló
  • Fogó

1. lépés: Hajlítsuk meg a vállfát úgy, hogy rombusz alakja legyen. Majd a fogó segítségével egyenesítsük ki az akasztóját.

2. lépés: Szabjuk ki az anyagot, legyen egy 3 centivel hosszabb minden szélnél, majd fektessük rá a vállfát.

3. lépés: Ragasztózzuk be a széleket, majd hajtsuk vissza őket. Tökéletesen fednie kell a vállfát! A visszahajtás fele lesz a tartó hátsó fele.

4. lépés: Szabjunk ki az egyik szalagból két részt, ezt keresztbe fektessük a tartó elejére. Ha jó a hossz, ragasszuk is oda.

5. lépés: A kiegyenesített akasztós rész lesz a tartó alja, ide akasszunk egy hosszabb szalagot, a másik színből. Húzzuk át rajta, az egyik fele nem kell, hogy hosszú legyen. Fektessük el szépen, nyomjunk ide is egy kis ragasztót, majd a rövidebb szárát kezdjük el feltekerni, hogy ezt eltakarja. Ennek a végét is hajtsuk vissza, hogy szép legyen.


Már mehetnek is rá a csatok :-) Készítési útmutató letölthető itt: Hajcsat-tartó

Puszi: Réka és Gabi