">

Tengeri élmény otthonra – medúzakészítés

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Tenger… az egyik legcsodásabb dolog a világon, pláne, hogy nekünk sajnos nincsen saját tengerpartunk, így minden kirándulás igazi élmény, ha a nagy kékséget csodálhatjuk. Ilyenkor nem is nagyon lehet betelni a hullámokkal, a színekkel, illatokkal, még az sem rossz, ha éppen véletlenül sós víz kerül a szánkba. A tenger igazi szerelmesei persze az élővilágot is kitüntetett figyelemmel kísérik, és órákig képesek búvárszemüveggel bámulni halakat, rákokat, egyéb élőlényeket. Úszás közben viszont nem olyan jó találkozni medúzával. Akinek már volt balszerencséje ehhez, az biztosan sokáig emlegette, hiszen a medúza csípése nagyon kellemetlen tüneteket tud produkálni. Megcsodálni lehet, de közel menni nem kell hozzá. Viszont medúzát készíteni játékból, tengeri hangulat felidézéséhez egészen egyszerű dolog. Nem olyan régen fedeztünk fel egy ilyen ötletet, medúzakészítési útmutatót otthonra. Neki is láttunk egyből, először csak úgy gyerekek nélkül, Gabival ketten legyártottuk az első medúzapárt. És mivel jól mulattunk közben, meg nem is volt nehéz, az eredmény pedig vicces lett, egészen biztos, hogy hamarosan a gyerekekkel is megismételjük otthon.

 

Kell hozzá:

  • Papírtányér (2 db)
  • Különböző féle és fajta szalagok
  • Ragasztó
  • Tempera
  • Filctoll
  • Damil

1. lépés: Lyukasszuk ki a tányérok közepét, majd fessük meg a tányér alját, ez lesz a medúza feje.

2. lépés: Húzzuk át a damilt, úgy, hogy mindkét tányéron átmenjen, legyen rajta hurok, hogy majd fel lehessen akasztani.

3. lépés: A felső tányér és az alsó közé ragasszuk fel a szalagokat, ollóval próbáljuk meg pöndöríteni őket. Az alsó tányér közepéhez is tegyünk szalagokat, a farkasfog itt különösen jól mutat.

4. lépés: Ragasszuk össze a két tányért. Ha megszáradt, akkor rajzoljuk meg a medúza szemeit, vágjuk ki, és ragasszuk fel.

 

Ugye, hogy milyen egyszerű? :-) Készítési útmutató letölthető itt: Tengeri medúza

Jó mulatást, ha nekivágtok most hétvégén!

Puszi: Réka és Gabi