">

Mogyoróból mikulást

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Váratlan vendégek gyakran bukkanhatnak fel mindenkinél, de valahogy ahogy ritkulnak a szabadtéri ünnepek, no meg közelednek az ünnepek, egyre gyakrabban ugranak át barátok,  osztálytársak, ovistársak, vagy akár rég nem látott rokonok számtalan unokatesóval. Ilyenkor nem árt készen állni valami finomsággal, nálunk például ilyenkor általában van az asztalon egy kis mandarin, és akad némi egészséges rágcsa, például aszalt gyümölcsök vagy éppen olajos magvak is, ha sütit készíteni nem is jutna idő. Persze az sem árt, ha a délután is könnyen eltelik valamivel, úgyhogy tulajdonképpen még az sem árt, ha a gyerekvendégeinket is hamar le tudjuk kötni valamivel. Ha tartunk otthon egy jó adag földimogyorót, akkor nemcsak egy jó adag extra vitaminhoz jutunk,  hiszen ropogtatnivaló kedvencünk jó adag A- és E- és C-vitamint is tartogat számunkra, nem beszélve a kalciumról, nátriumról és a mindig fontos rostokról, hanem egy jó kis délutáni mókát is rittyenthetünk belőle. Ötletünk: készítsünk mogyorómikulást!

Kell hozzá:

  • földimogyoró
  • tempera (piros, fehér)
  • fekete tűfilc
  • arany zsinór, vékony


1. lépés: Fessük be a mogyorókat a pirossal, ez lesz az alapszín. Várjuk meg, míg teljesen megszáradnak.

2. lépés: Fessük meg fehérrel az arcát a kis Mikulásoknak, elég sűrűnek kell lennie a festéknek, hogy rendesen befedje a pirosat.

3. lépés: Rajzoljuk meg a filccel az arcát, majd ha ezzel is megvagyunk, akkor nyugodtan egy nagy tálba gyűjthetjük a többi, festetlen földimogyoró közé.

Tipp: Ha nem szeretnénk elfogyasztani, akkor egészen nyugodtan átfűzhetünk rajta egy vékony, arany zsinórt, amivel fel lehet akasztani, akár később a karácsonyfára is. Készítési útmutató letölthető itt: Mogyorómikulás. Próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Puszi: Réka és Gabi