">

Uzsonnás doboz – újrahasznosítva

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Ahogy elkezdődik az iskola, adódik egy újabb kérdés is, mibe csomagoljuk az uzsonnát? Mindenféle csilivili készen kapható dobozka helyett mi most egy környezetbarát megoldásra bukkantunk. Az ötletet igazából egy olyan tavalyi akció adta, amelynek során egy iskolai programon mindenféle újrahasznosított tárgyat készítettek a gyerekek a tanítás után, volt tejesdobozból készült pénztárca, elhasznált harisnyából ékszerek, és még sok egyéb jópofa darab. Hasonlóan frappáns ez a kis csodatartó, ami ötletes és praktikus, fillérekbe kerül, nem beszélve arról, hogy kíméli a környezetet, ami manapság nagyon fontos kérdés. Nagyon könnyű elkészíteni, bár mindenképpen kell segíteni a gyerekeknek, mert igényel egy jó éles kést vagy ollót, és a varrótűt sem árt biztos kézzel kezelni, nehogy sérülést okozzunk magunknak. A gyerekek része akkor jöhet, amikor elkészülünk, ugyanis alkoholos filccel könnyen rá lehet írni nevet, vagy rajzolni rá valamit, ami jellemzi a tulajdonosát. És ha kész vagyunk, már csak finom falatokkal kell megtölteni!

Kell hozzá:

  • 2 db másfél literes PET palack
  • cérna
  • színes cipzár

1. lépés: Vágjuk le a PET palackok alját egyforma méretűre. Majd csiszoljuk le a szélét egy picit, hogy ne maradjon éles.

2. lépés: Mérjük meg egy mérőszalag segítségével, hogy mekkora cipzárra lesz szükségünk.

3. lépés: Kezdjük el belevarrni a cipzárt, hogy kifelé álljon a kocsi. Erős tű kell hozzá, nem árt egy gyűszű sem.

4. lépés: A cipzár végét ragasszuk oda a másik végéhez, hogy kört alkosson.

 

Belefér zöldség, gyümölcs, akár egészben, akár felvágva, vagy olajos magvak, kekszek, akár süti is, de kipróbáltuk, és egy zsemle is kényelmesen beleültethető :-) Sikeres fabrikálást és jó étvágyat! :-)

Puszi: Réka és Gabi