">

Húsvéti hangolódás

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , , ,
gabi reka turkizA tavasz érkezésével úgy általában egy időben itt a Húsvét is. Na nem mindig, hiszen talán éppen két éve azon tanakodott a húsvéti nyúl, hogy inkább hóembert építsen, vagy tojásokat rejtsen-e el a kertben. Idén úgy alakul, hogy már túl leszünk az óraátállításon, tehát tovább lesz világos, és ha minden jól megy, akkor igazi napsütéses hétvégén ünnepelhetünk majd. Az üzletekben már hetek óta nyakig járunk csokitojásban, nyuszikban, és talán lassan ideje lesz otthon is előkeresni a húsvéti dekorációt. Vagy akár beszerezni egy-két kedves szezonális tárgyat, amelyek segítenek ünneplőbe öltöztetni otthonunkat.

A böngészést mi idén is a Butlersnél kezdtük. Az a jó, hogy most már nem muszáj elzarándokolnunk valamelyik üzletbe, hanem akár éjnek évadján, vagy akár hétvégén is leülhetünk nyugiban, és interneten átlapozhatjuk a kínálatot. A Butlers.hu oldalról egyébként most már bútorokat is lehet rendelni, na de a Húsvét végül is nem az átrendezésről, hanem a dekorálásról szól. Erre pedig remek tippeket találtunk most is.

butlers illusztracio

Ha Húsvét, akkor nem maradhatnak el a tojások. Csokitojás az alap, persze, de ha nincs kedvetek pingálni (mi szoktunk, de néha előfordul, hogy egyéb családi program miatt elmarad, vagy annyira csúnya lesz az eredmény, hogy inkább eldugjuk), akkor figyelmetekbe ajánljuk az igazihoz megszólalásig hasonlító dekor fürjtojásokat. Egy kosárkában elrendezve, akár zöld papírból fűszálakat kreálva csudajó dekoráció lehet. Persze kerülhet a szobába egy jó fej csirke is, vagy inkább egy kedves bárányt szeretnétek? Nyúlból sincs hiány: van akasztható dísz, Bunnies névre hallgat a nyúlpáros. Nekünk talán legnagyobb kedvencünk a nyulas fémvödör, amelynek különböző hasznosítását is el tudjuk képzelni: akár beleültethetünk egy újabb nyulat, vagy telepakolhatjuk csokitojásokkal, de éppenséggel egy szép tavaszi cserepes virág is helyet kaphat benne. Aki készül aprósütit sütni, annak a nyuszis kiszúrót is ajánljuk figyelmébe, szórócukorral díszített (figyelem, az is kapható a Butlersben!) sütinyuszik készülhetnek. Még meggondoljuk, hogy nálunk leváltja-e e idén ez az ötlet a hagyományos répatortát. Nagy a kísértés…

butlers husvet

És ha már az étkekig jutottunk: a Húsvét természetesen szól a szépen terített asztalról is. Itt kicsit más hangulatra van szükség, mint a téli ünnepekkor. Legyen minden vidám, színes, élénk színű. Használjatok bátran sárgát, türkizkéket, zöldet, hiszen tudjátok jól, a színeknek hatalmas ereje van, segítse ez is a tavasz érkezését. Terítsünk meg szépen, a sonkához, kalácshoz, friss zöldségekhez, reggelire is. Kerüljön az asztalra tojástartó, színes szalvéta, egészen más lesz így asztalhoz ülni és élvezni a családi együttlétet. De ha úgy alakulna, hogy éppen piknikezni készülünk, akkor persze, az sem baj, ha akad egy piknikkosarunk.

És még egy extra tipp: ha éppen úgy adódik, készülhet a legkisebbek örömére egy ilyen nyuszis reggeli is, mint amit itt a képen láttok. Palacsintanyúl, gyümölccsel dekorálva. Biztos siker lesz, ha elkészül!

butlers husveti reggeli

Mit szóltok hozzá? Kipróbáljátok? Kellemes készülődést addig is!

Puszi: Gabi és Réka