">

Éljen a tavaszi szünet!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
reka_szinesTavaszi szünet? Hol van már? Volt egyáltalán? Úgy repült el, mint egy röpke pillanat. Épp hogy csak becsomagoltam a bőröndökbe, máris pakoltam ki. Brrrr.

De azért jó volt. Négy napon át reggeltől estig tartó pörgés. Innen oda, onnan ide. Ahogy Dédi mondja, gyüszméköltünk feszt. Egyik nagymamától másikig. Ha pedig nem mi mentünk, akkor hozzánk jöttek. Pestről a barátok, húsvétkor pedig a család fele költözött be a szüleimhez. Számoljunk csak! Rajtunk kívül hat gyerek és öt felnőtt. Egymás hegyén-hátán. Pusztán a cipőhalom látványa is ijesztő, de anyukám állta a sarat. Igazából ki sem mozdult a konyhából, így aztán csak hétfőn szembesült az elképesztő felfordulással, ami ennyi ember után még normálisnak is mondható. Rengeteget ettünk, ahányan, annyifélét. Apukám diabéteszes, tehát neki cukormentes étel dukál, én gluténmentesen étkezem, az unokatesóim vegák, a tesóm simán diétázik. Soroljam? Csak kicsit macerás így főzni. Azt azért megsúgom, hogy mindenki a nekem sütött gluténmentes sütire volt rákattanva. Anyukám dugdosta nekem, de végül valaki csak bekebelezte. (Én tudom, ki volt!)

Voltak nagy röhögések, pergő viták, szóváltások, pedagógiai nézeteltérések, meleg ölelések, mély beszélgetések. Ezek vagyunk mi. Egy sokak által furcsának tartott, mások által irigyelt, szerintem pedig egy teljesen hétköznapi család. Nekem viszont ők a mindenem. Mindig is így éreztem, de ahogy öregszem, egyre inkább rájövök, hogy mekkora adomány az élettől, hogy közéjük születtem. Örökké hálás leszek a nagyszüleimnek, hogy így nevelték a lányaikat, unokáikat. Mi pedig méltó módon igyekszünk őrizni és továbbvinni ezt az adományt. Így van az, hogy időről időre összegyűlünk, rendszerint anyáéknál.

Locsolkodtunk is. A fiam a nagyapja tanácsára szódával is próbálkozott, amit aprócska felháborodás követett. Végül minden lány és az asszonyok közül, aki hagyta, meg lett locsolva. Idén sem hervadok el, az már biztos.

Ja! És őrületes tojáskeresést szerveztünk idén is. Miután a kerti, térképes verziót buktuk a „szép tavaszi” időjárás miatt, ezért improvizálnunk kellett egy kicsit. Kényszerhelyzetben viszont szárnyal a fantázia. Kihasználtunk minden technikai kütyüt, ami csak nálunk volt. Így idén a húsvéti nyuszi anyukám eltorzított hangján adta fel az első feladványt. Küldött sms-t, írt emailt, matekpéldát, de azért térképet is rajzolt. Jó móka volt. Nekünk felnőtteknek is, amíg kitaláltuk, megszerveztük. A gyerekeknek meg nagy kaland.

Hétfőn nagyot kirándultunk a Cegléd melletti Putrisarki-erdőben. Eredetileg őzikéket, nyuszikat kerestünk, de szerintem két erdővel arrébb szaladtak, amikor megérkezett a kis családom. Mi.

rekaek_kirandulasa

Puszi: Réka