">

Miniszünidő: éljen a piknik!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
nyarirekagabiHa éppen nincs mód hosszabb utazásra… Ha éppen csak egy hétvége jut. Vagy csak egy délután. Azt is ki lehet ám használni remekül. Ami a legeslegfontosabb, az a jókedv, ami mindig rajtunk múlik, hogy velünk van-e. Meg a jó társaság. Ez azért – bízunk benne – általában megvan. Romantikusan lehet a párunk is, családilag meg a szűkebb-tágabb család. Gyerekesen a csemeténk néhány cimborája, iskolás, ovistárs, unokatesó. Ami még elengedhetetlen: a jó idő. Nem kell, hogy strandidő legyen, mert esetleg nem esik jól akkor annyira gyalogolni a tett helyszínére. 25 fok az pont príma.

Kell még egy kockás takaró. Az nem kérdés, okvetlenül kell. A stílust tartani illik. Meg egy kosár, ami nem árt, ha fedeles, de ha nem az, attól még nem dől össze a világ. A lényeg, hogy telepakoljuk finomságokkal. Háromszögekre vágott szendvicsfalatokkal, fasírtgolyókkal, pogácsával, muffinnal, felkockázott friss gyümölccsel. Legyen benne hideg ital, kisdobozos, vagy termoszban poharakkal. Ennyi kell a jó piknikhez. Vagy még más is? Na persze, lehet flancolni is, de a lényeg az voltaképpen ennyi.

A piknikben tehát az a jó, hogy szabadon kiszemelhetünk egy hozzánk közel eső helyszínt, ahová eljuthatunk lehetőségeink szerint autóval, tömegközlekedési eszközzel, vagy éppen biciklivel is. Csak nyissuk ki a szemünket, egészen biztosan mindenkinek a közelében akad egy-egy piknikezésre alkalmas hely, ahol le lehet kuporodni a szabadban, egy árnyékos fa tövében, és el lehet majszolni az előre becsomagolt falatkákat. Merthogy a piknik lényege a falatozás. Utána jöhet a labdázás, tollasozás, activityzés, vagy éppen egy kis szundikálás a délutáni napsütésben. Ne késlekedjetek hát, tervezzetek piknikezős programot mielőbb! Éljen a nyár!

Puszi: Gabi és Réka