">

Helló október!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
gabireka_fragolasBeköszöntött az október. Ez van. Meg még az is, hogy nem érdemes nézegetni az időjárás előrejelzéseket. Először is, mert tudjuk jól, hogy nem tévedhetetlenek, másrészt pedig csak elszomorodnánk. Mert szó, ami szó, szidjuk egész nyáron a rekkenő hőséget, levegő és limonádé után kapkodunk, de azért mégiscsak szívünk mélyén jobban szeretjük, ha napfény ölel körül bennünket, nem kell gondolkodnunk a kabát vastagságán, és élvezhetjük a természet kínálta örömöket. Most meg? Tudomásul kell vennünk, hogy elkél a pulóver, meg a sál, és az se baj, ha a cipőnk talpa is vastagabb, de ha megbarátkoztunk az első fázásokkal, akkor most is ugyanúgy fennáll a lehetősége annak, hogy a friss levegő felé vegyük az irányt.

Nincs jobb időszak a kirándulásra, oszileveleka szabadban eltöltött időre, mint az ősz. Na jó, a tavasz se rossz, de ősszel talán még több szín, még több és változatosabb látvány tárul a szemünk elé. Ha akad napsütés, akkor az aztán igazán szívet-lelket melengető, gyengülő erejével simogató, a színpompás falevelek, az őszi termények, a különleges fények pedig szó szerint bearanyozhatnak minden kirándulást. Bárhol is laktok, egészen biztosan akad a közelben olyan erdő-mező, hegy-völgy, tó vagy patak, amely felé lehet venni az irányt. A legtökéletesebb testedzés pedig mindenféleképpen a gyaloglás. Kiszellőztetjük a fejünket, a gondolatainkat vagy rákoncentráljuk egy problémára, és ezáltal hamarabb megoldást találunk, vagy pedig éppen ellenkezőleg, hagyjuk magunkat elvarázsolni az utunkba kerülő szépséges látvány által. Ha viszünk magunkkal fényképezőgépet, vagy telefont, meg is örökíthetünk egy-egy számunkra elbűvölő pillanatot, így az élményeinket, érzéseinket megoszthatjuk másokkal is.

A gyalogláshoz elengedhetetlen egy pár alkalmas edző- avagy túracipő, ami biztosan nem ázik át, és amelyen biztonsággal tudunk haladni a célunk felé. És ha igazán jót akarunk magunknak, akkor próbáljuk ki a nordic walkingot. Talán emlékeztek még rá, nyár elején bemutattuk nektek ezt a remek edzésmódszert, amelyet könnyű elsajátítani, nem igazán helyfüggő, viszont nem nagyon van más, ami ehhez hasonlóan pozitív hatásokkal bír. Megmozgatja izmaink 90 %-át, rendkívül magas zsírégető hatással bír, ugyanakkor tehermentesíti az ízületeket, megszünteti a nyak és a váll merevségét, fokozza a szív- és keringési rendszer működését, megszünteti a stresszt és segít a teljes ellazulásban.

Koltai András, aki bennünket beavatott a rejtelmekbe, hetente több alkalommal edzést is tart, és tanácsokkal is segíti az érdeklődőket. A Gyalogolj.hu weboldalon még több információt találhattok a sportos gyaloglásról és az edzések pontos időpontjairól is értesülhettek.

Mi pedig csak annyit ajánlhatunk: botokkal vagy bot nélkül, de tervezzetek minél több szabadtéri programot, tartalmas kirándulást a következő hetekre, élvezzétek az őszt, az októbert! Legyen nagyon szép ez a hónapotok is!

Puszi: Réka és Gabi