">

Őszi napokra gondolva

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , , , ,
sargafekete1Ha vége a nyárnak, akkor valahogy rögtön átprogramozzuk a gondolkodásunkat. A melegebb idő távoztával búcsúzunk a strandolástól és mivel gyakran kiszámíthatatlan az idő, kell, hogy legyen a fejünkben bármikor bevethető program, ami nem a szabadtéren zajlik. Mert persze kevés jobb dolog van az őszi kirándulásoknál, amikor is friss levegőn vagyunk, élvezzük a bágyadtan is melegítő napfényt, és nagy kosár színes falevéllel, vadgesztenyével, őszi terménnyel térünk haza. Ezek segítségével további délutáni programokat is kitalálhatunk, mi is igyekszünk majd ilyeneket is figyelmetekbe ajánlani. Hiszen korán beköszöntött az ősz, és bár még reménykedünk az indiánok avagy a vénasszonyok nyarában, a jelenlegi kilátásaink szerint inkább kevésbé számíthatunk ragyogóan jó időre a következő hetekben, tehát kell, hogy készüljünk a hosszúra nyúló, otthon töltött hétvégi napokra is.

Találtunk még tavasszal egy csuda helyet Budapest szívében, és ez most újra eszünkbe jutott. A VII. kerületben, a megszépült, felújított Gozsdu Udvarban található Gipszkorszak nevű játszóház egészen biztosan egy olyan hely, amely kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsol. Kreatív készségfejlesztés – ez a mottója a helynek, amelyet tulajdonosa, Frankó Ágnes, maga is háromgyermekes édesanya egy amerikai példa nyomán álmodott meg. Ha belépünk, egyszerűen nem lehet levenni a szemünket a megszámlálhatatlanul sok gipszfiguráról, amelyeket kiválasztva festéket, ecsetet, vizestálat kapunk, és nekiülhetünk színesre varázsolni a nekünk tetsző gipszfigurákat. Itt nincsenek szabályok, korlátok, bármi lehet más színű, mint a valóságban, az alkotásnak csak a fantázia szab határt. Nézzétek csak!

Akár szülinapi zsúrok, családi összejövetelek alkalmából is eszetekbe juthat a Gipszkorszak, de ha csak egy-egy őszi délutánt szeretnétek vidáman, önfeledten eltölteni, akkor is remek ötlet. És ez tényleg egy olyan hely, hogy amíg a gyerekünk készségfejleszt és pingál, mi lelazulva festhetjük ki magunkból a hétközi stresszt. Úgyhogy figyelem! Titokban felnőtt-társaságoknak is szívből ajánljuk!

Legyen szép és tartalmas az utolsó szeptemberi hétvégétek is!

Puszi: Réka és Gabi