">

Kis őszi divatkalauz

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Divat. Trendek. Bevalljuk, vagy nem, azért ezek a szavak, jobban mondva, ami mögötte van, egyikünket sem hagy hidegen. Ha már nőnek születtünk, azért szeretünk divatosan kinézni, még akkor is, ha nem mindig az utolsó párizsi sikk szerint öltözködünk a hétköznapi rohanásokban. De bármennyire is a farmer az örök kedvenc, meg a kisfekete darabok, amelyekkel nem lehet hibázni, meg tisztában vagyunk azokkal a színekkel, amelyek igazán jólállnak nekünk, azért évszakról évszakra minden nő felkapja a fejét arra, hogy mit is diktál éppen a divat. És ami a mázli, ha csak egy-két apróságot veszünk ebből magunkra érvényesnek, már akkor is sikerrel újíthatjuk fel a ruhatárunkat, válhatunk egy picit korszerűbbé. Néha egy sál, kalap vagy sapka, öv, táska, harisnya, vagy bizsu is megmenti a helyzetet. Azért most mindenesetre körülnéztünk, jöjjön egy kis összefoglaló az újdonságokról.

Tyúkláb: A tyúklábminta gyakorlatilag minden felületen jól néz ki, és tulajdonképpen testalkattól függetlenül bátran viselhető. A molettebbeknek az apró tyúklábminta, míg a nagyon vékonyaknak az extra nagy tyúklábminta javasolt. Könnyen kombinálható, gyakorlatilag mindenféle alkalomra találunk megfelelőt. Jól áll neki a harsány színek mindegyike. Ha nekünk is jól áll, ne féljünk kipróbálni!

Bordó: Szerintem sokan megijedtek most attól,  ha meghalljátok, hogy újra divatba jött a bordó, mert egyből a rémes taft és műselyem alkalmi ruhák, és horgolt pulóverek hada ugrik be mindenkinek… pedig a bordó megfelelő minőségű anyaggal és egy kis jóízléssel kombinálva rendkívül nemes, elegáns, és visszafogott viselet.  Ráadásul ez a szín nagyon jól mutat feketével, pirossal, pinkkel, sötétkékkel, fehérrel, és a most szintén hódító méregzölddel is. De öltözhetünk tetőtől talpig bordóba, nagyon jól néznek ki a különböző árnyalatú bordók egymással párosítva.

Piros: A piros évek óta stabil tagja a trendeknek. Legyen minél tisztább, élénkebb, harsányabb, viszont ezt a szint ne vigyük túlzásba. Sokan nem tudják, de a pirosnak –a feketéhez hasonlóan  – jelentős slankító hatása van, természetesen szükséges ehhez egy szép szűkített szabás is. Most meglepődtetek, ugye? A pirosat ne feketével viseljük, könnyű közönséges hatást elérni ezzel a színpárosítással. Sokkal inkább fehérrel, farmerral, vagy a merészebbek éppen citromsárga színnel.

Nagyméretű „oversize” pulóverek: Ennek a divatvonalnak főleg praktikussági szempontból örülhetünk, hiszen nagyon meleg, kényelmes, feltűnő, és nem nagyon lehet elrontani, hogy mivel vegyük fel. Ha elég hosszú, akár önmagában is viselhetjük egy jó vastag harisnyával, de indigókék farmernadrággal, vagy szűk bőrnadrággal is nagyon jól mutat, és egy övvel egyszerűen be is szűkíthető. Imádni fogjuk télen, az egészen biztos!

Állatminták – Animal Print: Szintén egy régi nagy visszatérő.  Jól mutat nadrágon,  felsőn, blézeren, szoknyán, harisnyán. Kabáton és nagy mennyiségben viszont ne erőltessük. Hordjuk inkább élénk színekkel kombinálva, tűzpirossal, királykékkel, citromsárgával, harsány zölddel. Menők leszünk benne!

Giccs: Hát képzeljétek, divat a giccs… Pedig még messze a karácsony. Arany és ezüst minden mennyiségben. Végre elfelejthetjük a régi hülyeséget azzal kapcsolatban, hogy ha arany a fülbevalónk, akkor nem vehetünk fel ezüst nyakláncot. Ez soha sem volt igaz, itt is csak a megfelelő kombinálásról van szó. Most meg pláne. Nem csak az ékszerek halmozása jött divatba, hanem az ezüst, arany, rózsaarany metálanyagok is egyre több helyen jelennek meg, nem csak ruháknál, hanem cipőknél is. Természetesen ezeket is csak mértékkel variáljuk.

A szavak mellé hoztunk némi képi bizonyítékot is, íme!

Reméljük, sikerült ihletet adni egy kis őszi-téli ruhatárfrissítéshez! Legyetek csinosak, merészek, kísérletezőkedvűek a divat terén is!

Puszi: Gabi és Réka