">

Mit hordunk idén ősszel?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
gabireka_lurexBár még nagy örömünkre a hűvös reggelek és esték ellenére itt van velünk némi nyár, azért lassan, de biztosan lopakodik már az ősz is. Az igazi divatőrültek persze örülnek ennek, hiszen ha eltesszük a nyári ruhákat és a könnyű szandálokat, valahogy sokkal változatosabban, ötletesebben, kombinálva leszünk kénytelenek öltözködni. Éppen azért is, merthogy a reggel-esti és a napközbeni hőmérsékletek között jelentős különbség is van, no meg azért is, mert a programjaink is szerteágazóbbak lesznek, több a hivatalos kötelezettség, és bizony gyakrabban kerül sor arra is, hogy a reggeli szettet átalakítsuk a délutáni, vagy esti teendőknek megfelelően.

Néhány nappal ezelőtt a belvárosi Marianna Boutique-ban, az Őszi divatkóstoló című programon jártunk, ahol igazán sok hasznos tanácsot kaphattak a látogatók. Azonkívül, hogy az nem titok, hogy a divatszakma képviselői már nemcsak azt tudják, hogy mit hordunk ősszel, télen, hanem bizony már azt is, hogy mi lesz a trend jövő tavasszal, sok konkrétum is elhangzott. A néhány éve terjedő „sötétkék az új fekete” című tételt például felülírni látszik az idei ősz. Minden mennyiségben jön vissza a fekete, amelyet természetesen a legkülönbözőbb színekkel variálhatunk kedvünkre, de önmagában mindig elegáns és nyerő. A színek között igazi őszi hangulatok lesznek: a palackzöld, borvörös, sütőtök- és kukoricasárga csak néhány elnevezés az idei megjegyzendő árnyalatok közül. Természetesen a törtfehér, a piros ugyanígy divatos marad, és a variációk száma is szinte végtelen. Divat lesz a bőrhatás, a kötött, és az egymással jól kombinálható darabok.

szinek2

„Ha nem akarunk nagyon sok pénzt elkölteni ruhatárunkra, érdemes inkább egyszerre, és főként néhány alapdarabot vásárolni, és végiggondolni, hogy miként lesz egy reggeli rohanáshoz kiválasztott öltözék, a sportosabb mellény kiskabátra való cserélésével mindjárt egy délutáni vagy koraesti alkalmibb viselet. Ugyanaz a pulóver, akár farmerrel, vagy egyéb pantallóval hordva a saját anyagából készült kardigánnal együtt kifejezetten nőies, egy lezserül megkötött sállal inkább vagány, egy sportosabb szabású kabátkával pedig könnyeden elegáns.” – mondja Schaller Marianna, akitől bármikor tanácsot lehet kérni, ha valaki nagyon elveszve kóvályog a ruhadarabok között. „Valóban nagyon széles a választék, lehet mondani nyugodtan, hogy szinte minden divat, a bőrhatástól a csipkéig, a gyapjútól a kötöttig, de ebben az is jó, hogy igazán egyedi öltözködésre tehetünk szert, nem kell attól félnünk, hogy unalmasan fogunk kinézni.”

fekete_feher_piros

A gazdag kínálatot szemlélve azért egy-két dolgot megállapíthattunk: az elegáns nő nadrágja ezen az őszön szűkített szárú, szoknyája térd felett ér véget. A kiskabátok sikkesek, a nagykabátok melegek, amelyekbe öröm beburkolózni egy-egy hidegebb napon, és idén is maradnak jóbarátaink a sálak, kendők minden mennyiségben és persze színben is. A finom kelmék, anyagok csábításában érdemes elidőzni, akár még vásárlás előtt is, hiszen előre megtervezhetjük, hogy milyen újdonságokkal szeretnénk magunkat és alapruhatárunkat feldobni a következő hónapokban, sőt akár már a karácsonyi ajándékokat is kinézhetjük jó előre, hiszen a visszaszámlálás már elkezdődött. A lényeg, legyünk csinosak, kifinomultak, érezzük jól magunkat a bőrünkben és a ruhánkban ősszel is!

BASLER_Trade_Marketing_1_AW_2013_14-EasternPromise02

Na szóval, akkor azt hiszem, hétvégén éppen ideje lesz átnézni a ruhatárunkat, és megnézni, hogy a divatos hatás eléréséhez mit kell előszednünk, mit kell átalakítanunk, és mondjuk mi legyen az-az egy-két újdonság, amellyel idén megajándékozzuk magunkat! Mert jól kinézni azért kell, nem igaz?

Puszi: Gabi és Réka