">

Ez a divat – és már 70 éve is így volt

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Az idei tavasz nem éppen a divatos öltözködésről szólt, és bár most éppen nem tudjuk, mit tartogat pontosan számunkra az őszi-téli szezon, de azért nem kérdés, hogy vágyunk már néhány csinibb rucira is. Úgyhogy el is határoztuk, hogy kicsit körülnézünk, hogy mi a helyzet a divat terén, és igazából nem is nagyon lepődtünk meg azon, amit találtunk. Hiszen néhány trendi minta, ruhadarab sosem megy ki a divatból, de persze vannak olyanok is, amelyek egy kis időre eltűnnek, majd újra a középpontba kerülnek. A Premier Outlet összegyűjtött néhány kortalan darabot, amelyeket nagyanyáink is előszeretettel viseltek. Inspirálódjunk a retró képeket nézegetve, és ültessük át az őszi szettjeinkbe a legkedveltebb divattippeket!

Tyúklábminta

Az idei ősz egyik nagy visszatérője a tyúklábminta, ami valójában kétszínű, általában fekete-fehér kis kockaszerű mintát jelent. Eredetileg a tweed kabátokon és kosztümökön Coco Chanel hozta divatba az 1930-as években. Ha a klasszikus fekete-fehér mintát választjuk, akkor érdemes az outfit többi darabját is ebből a két színből összeválogatni, esetleg egy piros táskát, vagy cipőt kombináljunk hozzá, ha kicsit nőiesebbé varázsolnánk a szettet. Egy biztos, ez a minta remekül beilleszthető az elegáns összeállításokba is.

Kárókocka, kocka

Az őszi divat másik kedvelt motívuma a kockás, azon belül is a kárókockás. Felmenőink is előszeretettel választották ezt a designt, ami egy csinos szövetkabáton vagy egy rakott szoknyán, de akár egy elegáns chino nadrágon is remekül mutat. Ez esetben is a színek harmóniájára figyeljünk és ha már van egy mintás anyag a szettünkben, akkor egyszínű darabokat válogassunk mellé. A kockás egyébként a férfiaknak is remek választás, akár egy laza ingről, akár egy elegáns zakóról van szó.

Pöttyök

Az örök klasszikus pöttyös sosem megy ki a divatból, idén nyáron telis-tele voltak az üzletek polcai romantikus hangulatú pöttyös szoknyákkal és blúzokkal. Ez az őszi-téli időszakban sem változik meg. Ha még nem barátkoztunk össze ezzel a motívummal, akkor válasszunk egy pöttyös sálat vagy kendőt, ami garantáltan feldobja majd a szettünket.

Farmer

Ha csak egy anyagot kellene említeni, ami 2020 őszén biztosan hódít majd, akkor az a farmer lenne. Ha ősz, akkor farmerkabát, amit mind a férfiak, mind a hölgyek bátran viselhetnek a rohanós hétköznapokon. Mindenképp szerezzünk be egy farmerszoknyát is, amit sportcipővel és csinos mokaszinnal is kombinálhatunk, ha hűvösre fordul az idő, akkor pedig meleg harisnyával és bokacsizmával is remekül mutat. Tavaly óta hódítanak a kantáros változatok, ezek még mindig nem mentek ki a divatból, úgyhogy, ha még nem tettétek, mindenképp szerezzetek be egy ilyen verziót is!

+1 kiegészítő: hajpánt

A 40-es, a 60-as és a 90-es években is hódítottak a különböző mintájú és fazonú hajpántok, hajkendők idén ősszel minél nagyobb és feltűnőbb darabot választunk, annál sikkesebbek lehetünk. Válasszunk egy párnázott, félhold alakú fazont selyem, bársony vagy akár gyöngyös verzióban, ami remek éke lehet akár az elegáns, akár a lazább outfitnek is.