">

Kreatív kánaán

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Kézműveskedni jó. A gyerekekkel pingálni, festeni, alkotni remek időtöltés. Persze nem mindig van kedvünk hozzá, hiszen arra gondolunk, hogy már megint festékes lesz az asztalterítő, meg hogy mennyivel jobb lenne inkább kimozdulni otthonról egy kicsit. És különben is, már megint házat és lepkéket, vagy éppen dinókat és sárkányokat kéne festeni? Jobb lenne valami kreatívabb dolog! Akinek ilyen gondolatai már támadtak, miközben a gyerekekkel programot tervezett, annak van egy remek ötletünk. Igazi kreatív és készségfejlesztő játszóházat fedeztünk fel a minap, Budapest szívében az új életre kelt hangulatos Gozsdu-udvarban. Ebből a játszóházból garantáltan sikerélménnyel távoznak a lurkók, és nem nekünk kell a festékes edénykét vagy az ecseteket sem elöblíteni. Itt szabadon szárnyalhat a fantázia, a gyereké is, de akár a miénk, felnőtteké is.

A Gipszkorszak egy olyan alkotó játszóház, amelyben többszáz különféle gipszfigura  közül választhatnak a látogatók, és itt helyben meg is festhetik. Természetesen a kész műveket el lehet vinni emlékbe is. A figurák között pedig akadnak égitestek, halak, madarak, egyéb állatok, van Rubik-kocka és katicabogár. A különböző polcokról különböző méretben és árkategóriában lehet kifestendő tárgyakat választani. Kötényt, ecsetet, festéket, keverőtálat természetesen kapunk. Amikor először hallottunk erről a remek helyről, mindjárt tudtuk, hogy nekünk ide el kell mennünk körülnézni. A hely megálmodójával, a háromgyermekes édesanyával, Frankó Ágnessel beszélgettünk.

Egy pillanat alatt rabul ejtik az embert a gipszfigurák, nem is vettük észre, és elmélyülten festettünk magunk is. A Gipszkorszakba egyébként szülinapi zsúrokat is lehet szervezni, van különterem is, hogy ott az ünneplő kis csapat zavartalanul tudjon alkotni. Ha csak úgy betoppanunk, akkor is kapunk szakértő segítséget, úgyhogy akár valóban ki is ugorhatunk egy órára kávézni vagy ügyintézni a környékre, a gyerek egészen biztosan jól ellesz a művével. És mivel tudjuk, hogy visszafordíthatatlanul közeleg a nyár (sőt ha őszinték leszünk, fél lábbal már be is toppant), így azt sem tudtuk szem elől téveszteni, hogy a Gipszkorszak nyári tábor-ajánlatokkal is készül azoknak a szülőknek, akik szeretnék jó helyen tudni a csemetéket. Persze akkor nem egész nap csak festenek, (különben ki tudná este kibogarászni a foltok alól a csemetéjét), hanem van alkotó-angol, alkotó-báb és alkotó-kézműves tábor is. Részletekért kukkantsatok be a Gipszkorszak honlapjára. És tényleg nagyon sok szeretettel ajánljuk ezt a remek helyet, kicsiknek, nagyoknak egyaránt! Mi biztosan visszatérünk majd ide!

Puszi: Réka és Gabi