">

Látogatás Kacifánt-országban

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Vannak olyan helyek, ahová belépve az ember egy pillanat alatt elvarázsolódik. Otthon érzi magát, lekuporodna, és ott is maradna egy jó ideig. Nemrég egy olyan belvárosi helyszínre kaptunk meghívást, amelyről már hallottam ismerősöktől, így fokozott kíváncsisággal szemléltem mindent. Legszívesebben azonnal gyerekké változtam volna és csatlakoztam volna valamelyik foglalkozáshoz. A szeretet, a kedvesség, a jó hangulat áradt körülöttünk, és örömmel mutatom be ezt a helyet nektek is most.

Két, korábban sokkal pörgősebb életet élő belvárosi anyuka, Kármán Eszter és Till Zsuzsi gondolt egyet és létrehozott egy helyet, ahol igazán felszabadultan tölthetnek időt kisgyermekes családok. Saját gyerekeiket is mindenre nyitottan, harmóniában nevelik, és ebben a szellemiségben alakították ki a Kacifánt Játszóházat, amely egyben Baba-Mama klubként is szolgáló közösségi tér. A Kacifánt egy óriási, 160 négyzetméteres Bródy Sándor utcai lakásban található, a Múzeumkert oldalában, ahol egy 45 négyzetméteres játszóház is helyet kapott, különleges játékokkal és kávézósarokkal, hogy az anyukák is tudjanak egy péksüti és egy finom kávé mellett szusszanni egyet. Apró gyerekek számára van gyermekfelügyelet, hétvégére szülinapi zsúrok megszervezésére is van mód, a másik teremben pedig folyamatosan váltják egymást a különböző korú gyerekeknek, anyukáknak, kismamáknak szóló programok. Van köztük balett, drámajáték, néptánc, judo, és alakformáló női torna is. Ottjártamkor pedig a Bubusgató foglalkozásba pillanthattam be :-)

Ha a környéken laktok, ajánlom szeretettel, hogy próbáljátok ki a Kacifánt Játszóházat, imádni fogjátok. Ha pedig az ország bármely más pontján éltek, íme a példa, hogy vállalkozó szellemmel, kevés pénzből, de sok jó ötlettel és merészen is lehet nagyot álmodni. Eszternek és Zsuzsinak sikerült az anyaság kanyarodásával saját napi rutinjukat is más irányba kanyarítani. Sok sikert kinek-kinek a saját terveinek, saját mesevilágának megvalósításához!

Puszi: Réka