">

Sportos gyaloglás

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
gabireka_fragolasGyalogolni jó. Az utcán is, ha az ember éppen tud bámészkodni, nem kell rohannia, nincs két bevásárlószatyor, avagy két gyerek a kezében, és még mondjuk a cipője sem tűsarkú. De tudatosan gyalogolni, az még sokkal-sokkal jobb, és ha mindezt a friss levegőn, kikapcsolódás, sőt mi több edzés jelleggel űzzük, az aztán még annál is jobb. Mi mindketten meglehetősen mozgásmániások vagyunk, fontos, hogy valamit sportoljunk, mozogjunk, és ezért nem zárkózunk az újdonságok elől sem. És persze nektek is szívesen megmutatjuk, ha felfedezünk valami újat.

Nos, most egy olyan tévhitet szeretnénk eloszlatni, hogy a két bottal történő gyaloglás az a nyugdíjasok sportja lenne… Hohó, dehogyis! Kőkemény edzés is tud az lenni, kortól, nemtől függetlenül végezhető és nagyszerű zsírégető sport. Egyébként pedig mivel ízületkímélő és biztonságos, így akár kismamák is élvezhetik a nordic walking áldásos előnyeit. Azoknak, akik a szükségesnél egy picit több súlyt cipelnek magukon, szintén nagyon hasznos lehet, mert a futás túlsúllyal ugye nem javallott, ezt a sportot viszont élvezni fogják. Már csak azért is, mert igazi stresszmentesítést jelent a rohanó világban friss levegőn, kikapcsolva a telefont és a gondolatainkat túrázni egyet, igazi kalandot átélve, és sikerélményhez jutva.

Persze, ha valaki úgy gondolja, hogy nem vágna bele csak úgy ebbe a Nordic Walking nevű kalandba, jól teszi. Szerencsére kitűnő tanító-mesterrel ismerkedtünk meg mi is, Koltai András edző úgy ismeri a budai hegyeket, mint a tenyerét, tehát vele remek helyekre lehet eljutni nagyon kevés utazással is.  A vele edzők nagyon hasznos tanácsokat kaphatnak, hogy milyen botra van szükségünk, mikor érdemes már saját botot venni, hiszen az első edzéseket akár kölcsönbottal is kipróbálhatjuk. Mi is Andrástól kaptuk a botjainkat, hiszen most először kóstoltunk bele ebbe a mozgásformába.

http://www.youtube.com/watch?v=xxBH9_W3mVw

Most volt tehát először alkalmunk így botokkal gyalogolni, de nagyon jó élmény volt, úgyhogy reszkessetek, budai hegyek, még lehet, hogy jövünk kondíciót növelni, zsírt égetni. A Nordic Walkingról és András edzéseiről, időpontokról, helyszínekről bővebb információt találhattok itt: gyalogolj.hu ! Próbáljátok ki, klassz lesz!

Puszi: Réka és Gabi