">

Az erő velünk van – rázzuk magunkat formába!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Alapvetően mindig megállapítjuk, hogy mozogni, sportolni elképesztően jó dolog. Segít levezetni a napi feszültséget, megőrizni egészségünket, fittségünket és persze formánkat is. Mégis néha úgy érzi az ember, hogy nem megy, nincs kedve órákig futni, biciklizni, taposni. Sokan nem szeretjük az edzőtermek jellegzetes hangulatát, zsúfoltságát, meg leginkább gyorsan, hatékonyan szeretnénk az edzésre fordított időt eltölteni. Szerencsére a technika fejlődésével gyakran jelennek meg olyan új edzésmódszerek is, amelyek a kevesebb idővel rendelkezőknek is szuper megoldást nyújthatnak. Ilyen élethelyzet például a miénk, anyukáké is, akiknek bizony a családtól, a háztartástól, a gyerekneveléstől kell elcsennünk az időt magunkra, úgy, hogy mindenre elegendő jusson. Tehát örömmel próbálunk ki mindent, ami új és jó, időt spórol, és ezeket ajánljuk a ti figyelmetekbe is.

Most például épp egyik kedvenc lapunk, a  Glamour magazin legutóbbi számában olvastunk egy interjút Cindy Crawforddal, aki elárulta fittségének aktuális titkát. Van egy új edzésmódszer, amellyel hetente többször is edz, és ezzel bizony mi is könnyen és gyorsan formába rázhatjuk magunkat. Szó szerint. Ez nem más, mint a Power Plate névre hallgató szerkezet, egy olyan vibrációs edzőgép, melyet elsőként az orosz űrhajósoknál vetettek be. A cél az izomtömeg és a csontsűrűség növelése, illetve a keringés fokozása volt, hogy jobban viseljék az űrutazás nehézségeit. De szerencsére ma már nem kell Gagarin nyomában lépkednünk, hogy élhessünk ezzel a lehetőséggel, ez a rendkívül hatékony és gyors sikerélményt és persze sikereket ígérő edzésmódszer ugyanis már szerencsére Magyarországon is nagyon sok városban, településen elérhető.

Ami a lényeg: azért elegendő csupán 30 perc ahhoz, hogy az izmainkat alaposan megdolgoztassuk, mert a Power Plate által biztosított harmonikus és kontrollált 3 dimenziós rezgés miatt az izmok nagyobb intenzitással húzódnak össze, mint normál edzés során. Ezáltal az edzéssel töltött idő lerövidül ugyan, de a mozgás maga hatékonyabbá válik. Számokban kifejezve: másodpercenként 25-50-et vibrál a gép, azaz fél perc alatt – most figyeljetek! – 750-1000 alkalommal húzódik össze az izom. Az edzések egyébként úgy vannak felépítve, hogy nyújtó-bemelegítő, kardio, erősítő és feszesítő gyakorlatok váltják egymást, majd levezetésként relaxálás és masszázs következik. Mivel a gyakorlatsorokat személyre szabottan lehet beállítani, így sportsérülések esetén is lehet használni, mert ki lehet kapcsolni a problémás területeket a mozgásból. A gépen több típusú edzésprogram is választható, így súlycsökkentő, alakformáló, anti-cellulit tréning is, de emellett van erőnövelő és törzsizom tréning, és amire mi felfigyeltünk, szülés utáni tréning is. Mindketten tudjuk (veletek együtt persze), hogy az a néhány felkúszott utolsó kiló azért mindig nehezebben távozik, és meg kell dolgozni érte.  Akinél aktuális ez a kérdés most, biztosan érdemes kipróbálni, minket is hamarosan elvezet a kíváncsiságunk egy tesztelésre.

Merthogy csuda dolgokat ígér még a Power Plate-edzés. Mivel a gép alaposan megdolgoztatja a nyirok- és keringési rendszert, csökken a cellulit, nő a rugalmasság, nő az izomerő és a csontsűrűség, és állítólag még a bőr is ragyog és a tekintet is csillog! Hát ezt mindenképpen ki kell próbálni, nem igaz? Naná, hogy már celebek egész sora fedezte fel ezt a módszert: például Hilary Swank, Kylie és Dannii Minogue, Elle MacPherson, Heidi Klum, Claudia Schiffer, Madonna, Cindy Crawford és Natalie Imbruglia is rendszeresen edzenek vele. Ahogy megnéztük a Power Plate hivatalos weboldalát, a legtöbb helyen ingyenes próbaedzéssel lehet tesztelni, hogy bejön-e nektek ez a dolog. A mi érdeklődésünket felkeltette, az erő velünk van, úgyhogy nemsokára irány a legközelebbi Power Plate-gép!

Puszi: Gabi és Réka