">

Rezegjünk rá a sportra!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , , , ,
gabireka_csikosAz egyik legtöbbet emlegetett fogadalom a „mostantól már rendszeresen fogok mozogni” kezdetű. Pláne így, a bikiniszezon kezdetén, amikor az első napsugarak előcsalogatják a rövid szoknyákat és nacikat a szekrényekből. Aztán mindig jönnek a kifogások: beteg lett a gyerek, be kell vásárolni, sok a munka, kevés az időm, amúgy is alig látom a férjemet, vagy hogy éppen nincsen rá pénzünk. A kezdeti lelkesedés után (úgy 3-4 alkalom a közeli edzőteremben, vagy egy alakformáló DVD előtt) azonban mindig jön a beletörődés szakasza: végül is tavaly is túléltük valahogy a nyarat, az a kis felesleg megbocsátható. Vajon ezek a tapasztalatok egy profi edzőteremben is? Zsanett első edzésekor már megismerhettétek Hegyi Nórát, akit most arra kértünk, hogy ossza meg velünk az életmódváltásról szóló gondolatait és öntsön lelket mindazokba, akik most fontolgatják, hogy belevágnak az idei nagy átalakító programjukba.

A VibroCity vibrációs tréningszalonban is rendszeresen _MG_7475halljuk ezeket az indokokat. Legalábbis eleinte. Aztán felpattannak, lépnek, állnak, fekszenek a rezgőpadra a vendégek, és elkezdődik valami más. A személyre szabott edzéstervet együtt állítjuk össze, ahogy a mostanra már rutinos versenyzőnek számító Zsanettünk esetében is történt: Te elmondod, mi is a célod, mi pedig az első pillanattól melletted leszünk, hogy ezt soha ne téveszd szem elől.

A Fitvibe Full Motion Concept összeállítói a női lélek nagy tudorai. Éppen ezért van az oly sokat emlegetett chipkártya és számítógépes háttér, hogy legyen egy független agy, aki mindig figyelmeztetni tud: honnan indultál, és hová is akarsz eljutni!  A személyi edzők mellett egyedülálló módon egy kis 3D kijelzőn a gyakorlatokat is mindig mutatjuk neked, hogy egy pillanatra se lustulhass el, és sose hibázz edzés közben. Ha például hasizomgyakorlatnál csak a nyakadat emelgeted, mert nincs, aki motiváljon, vagy rád szóljon, akkor nemcsak a kockás hasról mondhatsz le, de még jól meg is húzod a nyakadat, ami aztán napokig fájhat. Vagy ha egy kitörést, guggolást rossz szögben végzel, akár az ízületeidet is leharcolhatod vele.

Szóval tényként szögezzük le, ha változtatni akarsz magadon, és az életeden, elsőként mindenképpen szakemberektől kérj segítséget! A VibroCityben gyógytornász, gerinc-tréner és diplomás edzők várnak. Arról nem is beszélve, hogy a Fitvibe vibrációs trénert úgy álmodták meg a tudósok, hogy azok is bátran ráállhatnak, akiket egyéb sportoktól eltiltottak. Sosincs későn elkezdeni: 30-40-50-60 felett, 2-3-4 gyerek után is van élet, és van helyed a sportolók világában!

Ha kevés az időd, és a pénzed, vagy már régen kijöttél a gyakorlatból, akkor érdemes mindenképpen jól felmérned a fitness-terepet, hogy pontosan mi is fér bele az életedbe, és a pénztárcádba. Ha jól előkészíted, akkor egy futásból és otthoni gimnasztikából álló rendszeres edzés is lehet éppen olyan hatásos, mint a személyi tréning. De! Ehhez legalább egyszer mindenképpen kérd ki szakember tanácsait! Ennyi befektetés biztosan neked is belefér!

Épp ezért, légy körültekintő, amikor edzőtermet, rapid edzést, vagy éppen vibrációs tréningszalont választasz!

Tanácsaink:

  1. Mindig nézd meg a honlapjukat és a FB oldalukat is.
  2. Ha kérdésed van, tedd fel! Hívd fel a termet. Ahol csak hebegnek, habognak, oda be se tedd a lábad!
  3. Ha speciális gépekkel szeretnél edzeni, akkor érdeklődj a gép iránt is, mielőtt ráállsz. Mindenképpen kérdezz rá, hol gyártották, vannak-e orvosi engedélyeik, milyen referenciáik vannak. Ha valamelyik hiányzik, inkább keresgélj tovább. Ugye te sem hiszed, hogy 500 forintért igazán értékes dolgot árulnak?
  4. Érdeklődj az edzők után is: sok helyen nem is szakemberrel, csak betanított munkásokkal, munkanélküli kozmetikusokkal dolgoztatnak. Ugye az egészségedet te sem tennéd kockára egy olcsóbb belépő kedvéért?
  5. Ha elmentél a terembe, nézz körül, és kérd ki a többiek véleményét. Ezt egyébként már korábban, közösségi oldalakon is megteheted. Ha koszos a terem, vagy az öltöző, állj odébb! Egy fertőzésre biztosan nincs szükséged!

Ha mindezeken túl vagy, kiválasztottad a legmegfelelőbb helyet, edzőt, tréningmódszert, tűzd ki a nagy NAPOT! Lehetőleg 72 órán belül kell felállnod a startvonal mögé, ha tényleg komolyan gondolod a változtatást!

Ezután irány a shopping! Aki ilyen komolyan elszánta magát, az megérdemel egy vadiúj tornanacit, edzőpólót, esetleg futócipőt. A két előbbi azért jobb, mert azokon majd a változást is le tudod mérni. Amikor lötyögni kezdenek rajtad – mint Zsanetten a lila póló 4 alkalom vibrotréning után –  akkor … Na, akkor nem dőlhetsz hátra!Végre elkaptad a a sport ízét, itt a siker is! Sokan itt állnak meg, hiszen már lejött egy kicsi a leglátványosabb helyekről…De ez csak akkor lesz tartós és látványos, ha tovább folytatod.

Akár úgy is, hogy a családod segítségét kéred. A gyerkőcök nagyon szívesen építenek legót a hasizmozó mami mellett, a férjek pedig mindig nagy izgalommal nézik a feszülős naciban értük izzadó asszonykájukat. És a legjobb tudod, mi? Hogy sosem tudják, mit vegyenek nektek a szülinapotokra vagy házassági évfordulóra ajándékba! Hát súgjátok meg nekik: egy VibroCity bérlet épp jókor jönne!

Köszönjük szépen Nórának a biztató szavakat és hasznos tanácsokat. És persze azt is, amiről hamarosan beszámolunk még, hogy Zsanett remekül halad az átalakulás folyamatában. Ugye ti is jól álltok? Mindjárt itt a nyár, mindent bele!

Puszi: Réka és Gabi