">

Élményajándékot karácsonyra!
Ha nálatok is az a helyzet, hogy néha már lépni sem lehet a játékoktól, és a gyerek persze a reklámok és a katalógusok alapján még sokat-sokat szeretne magának, pláne megragadva az alkalmat, hogy közeleg a karácsony, akkor valószínűleg nálatok is az a legjobb döntés, hogy a tárgyias ajándékokat teljesen vagy részben lecserélitek élményekre. Egyébként is az az igazság, hogy a gyerek arra jobban fog emlékezni, hogy milyen programja volt a szülővel, mit játszottak, néztek meg együtt, mint arra, hogy ezen a karácsonyon a huszadik baba, kisautó, Lego vagy bármi más került éppen a fa alá. Persze azért nyilván egy-egy jópofa játéknál érdemes ellágyulni és kivételt tenni, nemsokára hozunk is nektek ilyen tippeket. Most viszont inkább azon a téren néztünk körül, hogy milyen élményeket lehet családilag begyűjteni decemberben, akár karácsonykor, vagy a téli szünetben.

Az Andrássy Élményközpont a Párizsi Nagyáruház helyén nyílt meg, és nyár óta egy remek program várja a családokat: a Future Park, ahol együtt játszik a család. Interaktív, vetített játékok, falakon megelevenedő rajzok, színezések, figurák, hangokat adó labda, ugróiskola és még sok egyéb bámulatos dolog várja a kicsiket. És igen, ez egy olyan hely, ahol a szülő is újra gyereknek érezheti magát, nem az órát nézve kell kibírni, hogy mennyi ideig maradunk még, hanem igazi, élménydús családi program lehet. Ráadásul a Future Park karácsonyi meglepetése, hogy a látványt is karácsonyi  elemekkel turbózták fel, így azt kell mondjuk, hogy ez egészen biztos Budapest telének egyik kihagyhatatlan attrakciója. Menjetek, nézzétek meg, éljétek át együtt mindenképpen! Bővebb infó és jegyek itt: https://www.andrassyelmenykozpont.hu/

Kisgyerekek kedvenc programja lehet a Masha és a Medve musical! Tavasszal érkezett a hír, és mi is beszámoltunk róla, hogy a világ egyik legismertebb és legkedveltebb medvéje és szeleburdi, mókás kis barátnője, Masha magyar produkcióban kerül színpadra.  És ha van, aki a történetet nem ismerné: Masha a nyughatatlan kislány, aki mindig tele van energiával, s nem bír a fenekén megülni. Így aztán nem csoda, hogy barátjával, a nyugis, lustácska medvével folyton elképesztő kalandokba bonyolódnak. Ezúttal egy fantasztikus karácsonyi nyomozós bonyodalomba keverednek Rózival a malaccal, nyuszival, a farkas testvérekkel, pingvinnel. A történetben szerepel még Kétkedőssy professzor, aki mint neve is mutatja nem hisz a csodákban és varázslatban egy jeti fiú, aki fantasztikus dolgokra képes, valamint egy meglepetés vendég, akit “minden gyermek várva vár”. A budapesti premier december 28-án lesz a MOM Kulturális Központban, de országszerte több helyen, Székesfehérváron, Kecskeméten, Pécsett, Debrecenben és Zalaegerszegen is látható lesz majd ez a különleges produkció. Részletek itt: https://mashaesamedve.hu/


És akkor jöjjön a nagyágyú, amit mindenképpen ajánlunk. Aki tavaly lemaradt róla, annak azért, aki meg már látta, annak valószínűleg nem kell magyarázni. Mi is beszámoltunk róla tavaly karácsonykor, itt olvashatjátok.  Sokak nagy örömére idén újra lesz Álomutazó, a BOK Csarnokban december 22-én és 23-án, illetve karácsony után 27-én és 28-án is. A tavalyi nagy siker után ismét csillogó szemű gyerekeket és felnőtteket szeretnének elvarázsolni a Bárány és társai. 

A szereposztás parádés, (Stohl András, Schell Judit, Szabó Győző, Hajdú Steve, no és az Álomkészítők, Ábel Anita, Falusi Mariann, Keresztes Ildikó mellett popsztárok is szerepelnek, Zséda, Varga Viktor, Radics Gigi), a látványvilág lenyűgöző, a dalok egytől egyik slágerek lettek, a történet pedig rendkívül tanulságos és aktuális. Arról szól, hogy ma, amikor annyi minden van a világban, amit be kell fogadnunk, hogy mindig a maximumot hozzuk, mennyire elveszítjük a kapcsolatot saját magunkkal, az álmainkkal. Nem adunk időt arra magunknak, hogy feldolgozzuk azt a rengeteg információt, amit kapunk. Ezzel a mesével a profi szórakoztatáson túl az alkotók azt is szeretnék, hogy az előadás után a felnőttek egy kicsit elgondolkozzanak, lelassuljanak és újra tudjanak kicsit álmodozni és álmodni, mint gyerekkorukban. Részletes információ, jegyek itt találhatóak: http://www.tulipantunder.hu/.