">

Tudományos játszótér – Future Park
Ha nyáron nincs strandidő, vagy éppen unalmas már a pancsolás, nem is olyan könnyű programot találni az unatkozó kisdiákoknak. A játszótér már nem olyan izgi, játszóházba sem nagyon szokás nyáron járni, de ha csak pár óra akad, el kell tölteni valahogy hasznosan. Állatkert, mozi, biciklizés megvolt, jöhet valami tartalmasabb! Szerencsére nem kell sokat gondolkodni, mert az elmúlt hetekben elég sok irányból támad a jövő. Méghozzá a Future Park nevű jövőt idéző hely, amelynek helyszíne Budapest minden pontjáról remekül megközelíthető. 

Az épület sokaknak idézhet kellemes emlékeket, míg a nagyszülők még Párizsi Nagyáruházként, Divatcsarnokként emlegethetik, az utóbbi években hatalmas könyváruház és kávézó volt a patinás épületben. Annál nagyobb öröm, hogy most új életre kel, új értelmet nyer: az Andrássy Élményközpont a tervek szerint időről időre különleges utazó kiállításokat hoz majd Budapestre, hogy szórakoztasson kicsiket s nagyokat. 

A Future Park program japán szakemberek értő munkáját dicséri, és a Tulipántündér Produkciónak köszönhetően landolt most Budapesten is, hogy elkalauzolja a magyar gyerekeket és szüleiket is egy varázslatos világba, sőt megajándékozza őket az alkotás inspiráló élményével. Nyilván bent a kiállítás közben nem gondolunk arra, hogy most igazából a kreativitásunkat fejlesztjük, és ezt majd milyen jól kamatoztatjuk a mindennapi életben is, hanem egyszerűen csak jól érezzük magunkat. 

Ahogy beléptünk, igazából el is felejtjük kicsit, hogy mi volt kint. Azonnal magával ragad a hangulat, a fények, a falakon mászkáló állatok. Látogatásunkkor nem csak a két kiskorú lelkesült be rögtön, hanem a kísérő szülők is azonnal dobbantani, toppantani kezdtek, futottak a fényjátékban megjelenő állatok után, eltüntették őket varázsütésre. A toppantás persze folytatódott abban a különleges ugróiskolában is, ahol alakzatról alakzatra ugrálva lehet haladni, és minden lépést egy külön hang kísér. Ugyancsak “komponálni” lehet a színesen világító óriáslabdák között is, egészen különleges dallamok születtek abból, ahogy a gyerekek kergették a labdákat, meg-megállva, pihenőt tartva, elmélázva. 

A legizgalmasabbnak talán az a rész bizonyult kis tesztelő csapatunk számára, ahol egészen egyszerűen nyugalmasan le kellett csüccsenni színezni. Többféle állat közül lehetett választani, a ceruzák, zsírkréták pedig az asztalon várták az alkotókat. A gekkók, gyíkok, krokodilok, madarak vagy egyebek kiszínezése után egy szkenner segítségével az általunk színezet figurák “elindultak” fel a falra, így ujjongva követhettük perceken át a saját alkotásunkat, immár fényként mozogva a falon.

Fent, az emeleten ugyanez a színezős játék – ami egyébként szuper csapatépítő is, és óriási boldogság a gyerekeknek, hogy mi is lelassulunk és elkezdünk velük színezni – még egy plusz lehetőséggel bővül. Itt a pingvinek, oroszlánok, egyéb állatok a falra táncolni mennek fel, de nem is ez az extraság, hanem az, hogy megkapja minden látogató az általa kiszínezett sablont, amelyből 3D-s figurát lehet majd kivágni és hajtogatni. 

Ezt a szuvenírt haza is vihettük magunkkal, és persze a telefonokban lévő sok videó és fotó még sokáig segít felidézni, hogy milyen is volt a látogatás a jövőben, azaz a Future Park kiállításon, az Andrássy Élményközpontban. A felnőttek titokban, a gyerekek hangosan is mondták: ide el kell menni még egyszer! Ha szuper családi programot kerestek, ezt ne hagyjátok ki! 

https://www.andrassyelmenykozpont.hu/future-park/