">

Esküvő svéd módra

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Ahogy berobban a tavasz és a jó idő, úgy indul el az esküvőszezon is. Csodás időszak ez, hiszen minden virágba borul és a romantikáé lesz a főszerep. A természetben pompás színek váltják egymást, frissen rügyeznek a fák és a növények, tökéletes időszak ez a közös élet kezdetének megünnepléséhez is.

                                                                                        

Az izgalom a levegőben szinte tapintható, a násznép várakozó mosollyal néz rád, és amikor mély lélegzetet veszel az orrodon keresztül, halvány virágillatot érzel. Ez az esküvőd napja. Nem tudod abbahagyni a mosolygást, és még soha nem érezted magad olyan szépnek, mint most. Veled szemben kéz a kézben van az a személy, akit szeretsz, és hamarosan igent mondasz. Nehéz nem fantáziálni az esküvő napjáról, de mielőtt túl messzire menne az álmodozás, fontos, hogy a megfelelő végén kezdjük el a tervezést, hiszen a nagy naphoz rengeteg előkészítés szükséges. Ennek az első és legfontosabb pontja, hogy  meghatározzuk, milyen esküvőt is  szeretnénk. Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő skandináv minimalista esküvői stílus idén is hódít, mely a helyszínben, a dekorációs elemekben és az ünnepi terítékben is meg tud jelenni a nagy napon.                                                                

                                                                                                                                   

Egy skandináv esküvő a természetközeli hangulatával, a szívet melengető fényeivel, és a letisztult egyszerű, de nagyszerű tökéletes harmóniájával hódítja meg a szíveket. Fontos szempont az ilyen esküvőknél a megfelelő helyszín kiválasztása, melynél alap, hogy minél természetközelibb legyen nagy és világos terekkel, amiket átjárhat a fény. A stílusra jellemző színek, anyagok és minták használatával pedig csak még jobban rá tudunk erősíteni a skandináv életérzésre. Nem árulunk el újdonságot azzal, ha azt mondjuk, hogy a gyönyörű teríték ugyanúgy része a vendégek esküvői élményének, mint a ruha, a torta, vagy az esküvői keringő. A nagy napon a szórakozás és a közösségi élet nagy része a csodásan dekorált terített asztaloknál történik. Itt koccinthat az ifjú párra a család és a baráti társaság, itt nevethet vagy hullajthat örömkönnyeket az érzelmes beszédeken a násznép, és itt születhetnek új ismertségek az asztalszomszédokkal. Ahogy az esküvői ruhának és gyűrűnek, az esküvői terítéknek is személyesnek kell lennie és tükröznie kell az ifjú pár személyiségét.                                                                          

Letisztult vonalvezetésű kiegészítők, kevésbé zsúfolt esküvői asztal, kis vázákban elhelyezett réti virágok és mécsesek adják a skandináv stílus alapját. Az esküvői terítékeknél a fehér, szürke, natúr fa színek használata alap, ezt lehet megbolondítani egy-egy más árnyalatú hangsúlyosabb darabbal. A skandináv piacon vezető szerepet betöltő Fyrklövern családi vállalkozás porcelán étkészleteinek tervezése során a kifinomult szépség, a funkcionalitás és a különleges formatervezés ízléses együttesét ismert művészek, neves divattervezők és gyártók valósítják meg. A melegséggel, nőiességgel, és eleganciával telített Maria Montazamival közös tervezésű Moments kollekciója pedig tökéletes választás lehet a nagy napra. Nosztalgia, lágy formavilág, és esztétikus szürke dekoráció emeli ki a hófehér gyöngyház szegélyeket. A csillogó platina az előkelőséget, a halvány rózsaszín elemek pedig a finom, nőies vonásokat hangsúlyozzák. Az időtlen skandináv dizájnt hirdető márka így válik igazi alapdarabbá a jóban-rosszban időszak kezdetekor.

Ha pedig megvalósítottuk skandináv álomesküvőnket, akkor már igazán nincs más hátra, mint az örökkön örökké!