">

Étvágycsökkentés természetesen

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , ,
Az egészséges életmód és a fogyás elérése sokak számára kihívást jelenthet. Ahhoz, hogy csökkenjen a testsúlyunk az étvágyunkat is csökkentenünk kell, hiszen, ha fogyni szeretnénk, valamilyen módon kalóriadeficitet kell létrehoznunk.  Azonban a koplalás nem a megfelelő út a tartós testsúlycsökkenéshez. Hogy elérjük az optimális testsúlyunkat, egyensúlyba kell helyeznünk a szervezetünket, hogy csak annyi ételt fogyasszunk, amennyire biztosan szükségünk van. Az étvágycsökkentés egyik kulcsa tehát, az egyensúly elérése. Léteznek természetes módszerek, amelyek segíthetnek a felesleges kilók leadásában és az egészséges testsúly fenntartásában. Nézzük melyek lehetnek ezek.

Néhány példa az étvágycsökkentés természetes módszereire

Étrend módosítás

Az egészséges és kiegyensúlyozott étrend kialakítása alapvető fontosságú az étvágycsökkentés szempontjából is. Főként a magasabb rost, illetve fehérje tartalmú ételek képesek csökkenteni hosszabb távra az éhséget. A friss zöldségek, gyümölcsök, sovány fehérjék és teljes kiőrlésű gabonák beépítése az étrendbe segíthet a telítettség érzésének fenntartásában, csökkentve az étvágyat. A változatos étrend segít a bél mikrobiom kiegyensúlyozottságát megtartani, a kiegyensúlyozott bélflóra pedig pozitívan befolyásolhatja az ételekhez való viszonyunkat is.

Hidratáció

Az elegendő vízivás létfontosságú mind az egészség, mind az étvágycsökkentés szempontjából. A víz segíthet elnyomni az éhségérzetet, és néha a szervezet folyadékháztartásának hiánya is okozhat étvágyat. A fogyás megfelelő hidratáltság nélkül nem indul el.

Rendszeres mozgás

A testmozgás nemcsak a kalóriák elégetésében segít, hanem pozitívan befolyásolja az étvágyat és a stresszt is. Rendszeres edzéssel javulhat a hangulat és az önbizalom, ami fontos a súlykontroll szempontjából. Ezen kívül a mozgás segíti fenntartani a megfelelő anyagcserét.

Természetes étvágycsökkentés étrendkiegészítőkkel

Léteznek olyan étrendkiegészítők, amelyek segíthetik csökkenteni az étvágyat. Némelyek a gyomorban megdagadnak és ezáltal küldenek jelet az agynak a teltségérzetről és vannak olyanok, amelyek a kortizol, az úgynevezett stresszhormon szintjének csökkentésével, a hangulat javításával támogatják az étvágycsökkenést és a fogyást.

Étvágycsökkentő piercing, mint alternatív megoldás

Az étvágycsökkentő piercing egyre népszerűbb alternatív módszer, amely az akupunktúra elvein alapul. A fülkagylóban elhelyezett speciális ékszer célzottan stimulálja az akupunktúrás pontokat. Ha régóta nem tudsz lefogyni érdemes természetes módon csökkenteni az étvágyadat és egyensúlyba helyezi a testi folyamatokat.  Ebben pedig a slim piercing is segíthet.

Hogyan működik az étvágycsökkentő piercing?

A testben különböző energia csatornák (meridiánok) futnak, ezekben áramlik az életenergia. Ha bárhol blokk keletkezik, az megbontja a szervezet egyensúlya. Az étvágycsökkentés piercinggel úgy érhető el, hogy bizonyos pontokat a piercing ingerel, ezáltal bontja a blokkokat és az egyensúly és az áramlás visszaáll. Ezen kívül ezeknek a pontoknak a nyomása ingerli a vagus ideget, ami befolyásolja a bélperisztaltikát ezáltal csökkenti az étvágyat. Továbbá a tragus pont ingerlése endorfinokat szabadít fel a szervezetben, így csökkentve a stresszt és a szorongást, valamint az ezekből abból adódó falási rohamokat.

Az étvágycsökkentő piercing hosszú távon is hatásos lehet, ha tartósan le szeretnénk fogyni. Mindemellett a folyamatos stimuláció elősegítheti a test természetes egyensúlyát, illetve támogathatja a tudatos étkezés és egészséges életmód kialakítását.