">

Felesleges babakelengye

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , ,
Szortíroztam a minap. Kicsi a lakás, néha meg kell válnunk szeretett tárgyainktól. Elképesztő mennyi felesleges dolgot tud az ember felhalmozni, pár év alatt. Pontosítok. Mennyi felesleges dolgot tukmálnak ránk. Főleg, ha az ember családalapításra készül. Mindent szeretne jól csinálni. Mindent szeretne megvenni a gyerekének. Mintha bármi is múlna azon, hogy az a gyerek milyen babakocsit, ruhákat, egyebeket használ. De hát a ma társadalma ilyen. A legtöbb embernek, nekem is, fontosak a külsőségek is. Nincs is ezzel semmi baj. De azért szívesen megosztom veletek gondolataimat arról, hogy milyen tapasztalatokkal lettem gazdagabb két gyerek után, babakelengye vásárlás terén. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez az én személyes véleményem. Nem szeretnék senkit rábeszélni, vagy lebeszélni semmiről.

Szoptatós fotel: Szerintem teljesen szükségtelen. Először is, én jobban szerettem fekve szoptatni, másodszor is a fent említett párna segítségével bárhol kényelmessé tehető a szoptatás. Tapasztaltabb anyukák pedig tudják, hogy pár hónap után, már bárhol, bármikor, bármilyen pózban megy a dolog.

Légzésfigyelő: Ez ügyben jó, ha mindenki maga dönt, és konzultál orvosával. Nekem egyik gyereknél sem volt. Rebekánál kaptunk kölcsön egyet, de miután már a liftben beriasztott, amitől frászt kaptunk, úgy döntöttünk, hogy nem használjuk. A bölcsőhalál téma persze nem játék, de megoszlanak a vélemények. Mint általában minden kényes témában. Pl. oltások. Pedig milyen nagy segítség lenne nekünk, anyukáknak, ha ezekben a fontos ügyekben markáns véleményt kapnánk. Sokszor érzem azt, hogy az orvosok nem vállalják fel a véleményüket. Vagy mást mondanak négyszemközt, mint amit a nyilvánosság előtt.

Bébiőr: Nekünk ez sem volt. Jó, persze kicsi a lakás. De volt bennem egy olyan érzés, hogy meg kell bíznom magamban, anyai ösztönömben. És meg kell tanulnom meghallani, még álmomban is, ha baj van. Ha szükség van rám.

Cumisüveg sterilizáló: Húú, már nagyon spéci cuccokat lehet kapni. Jó drágán. Ebbe Rebekánál bele is szaladtam. Nem ez volt életem legnagyobb befektetése. Talán annyiból jobb ebben a műanyag kütyüben sterilizálni, hogy nem lesz vízkőfoltos az üveg. De a hagyományos lábasban felforraljuk a vizet módszer is tökéletesen megfelelő lehet.

Pelenka szagtalanító szemetes: Na erre végképp semmi szükség. Szerintem a kakis pelust jobb, ha azonnal kidobja az ember, és nem halmozza napokig. Lehet, hogy nem engedi ki a szagokat, de nekem furcsa, hogy a baba szobájában gyűlik a sok kaki. Én a pelusból kidobtam a kakit a wc-be, a pelust a szemetesbe, és naponta többször vittük le. Ilyenkor érdemes kisebb szemeteszsákot használni. Vagy használt neylont újra hasznosítani.

Azért ezekről a dolgokról írtam, mert ezek a legdrágább eszközök. Ha átgondoljuk, hogy valóban szükségünk van-e rá, sok pénzt takaríthatunk meg vele. Meg helyet, ha már a szortírozásból indultam ki. Nyilván sok mindenről lehetne írni, de ez most rátok vár. Mi az, amit kihagytam és nálatok feleslegesnek bizonyult?

És ne aggódjatok! Hamarosan igyekszünk tanácsot adni abban is, mi az, ami szerintünk a hasznos babakelengye kategóriába tartozik!

Puszi: Réka