">

Téli gyümölcskalauz

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Ugye veletek is előfordult már, hogy picit tanácstalanul álltatok a szupermarketben a zöldséges pult előtt, és töprengtetek azon, hogy vajon mi a csuda lehet az a fura dolog, amit megpróbálnak eladni nekünk? Jó, jó, egy idő után megszokjuk, hogy télen már nem csak alma, narancs és banán van, hanem gyakorlatilag minden. Persze nem érdemes ilyenkor beruházni eper vagy barack vásárlására, mert csalódni fogunk, és a télen kapható szőlő sem okvetlenül azt az élményt adja, amit várunk tőle. De ha már ennyi különleges gyümölcs lett elérhető az utóbbi időben, akkor kezdjük el megismerni és megszeretni őket, hiszen vitamin kell, frissesség kell, az újdonságokat pedig meg kell ismernünk és meg kell szerettetnünk a családdal is.

Persze nem elég utánaolvasnunk, hogy melyikben mennyi és milyen vitamin van, és miért jó nekünk, ha rendszeresen fogyasztjuk őket.  C-vitamint például bőséggel nyerhetünk a gránátalmából és a pomelóból is, ez utóbbi pedig óriási segítségünkre lehet a diétánk során is, mert zsírégető hatása is remek, akárcsak a grapefruitnak. És akkor még nem beszéltünk a mangóról, a datolyaszilváról, amelyet több néven is felfedezhetünk itthon, a kivi pedig már régóta kedvencünk. De vajon mindig tudjuk-e, hogy nyúljunk ezekhez a finom vitaminbombákhoz,  hogy megközelítsük az ehető részeiket? Na mi most szó szerint belevágtunk a kalandba, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljünk velük, nem kíméltünk sem kést, sem kanalat. Íme!

Reméljük, tudtunk hasznos tanácsokkal is szolgálni, és legalább egy olyan dolgot mutattunk nektek, amitől vonzóbbá válik valamelyik gyümölcs. Az igazi cseresznyére, málnára, őszibarackra még sokáig kell várni, szóval addig barátkozzunk a téli kínálattal tovább! Egészségünkre!

Puszi: Gabi és Réka