">

Furcsa játékok

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
rekagabi_oszNagy dilemma egy anyának, mit csináljunk, ha észrevesszük, ha a gyerekek játéka elfajul, és a harcban valakinek az a szerepe, hogy meghal. Normális dolog, ha a gyerekek rendszeresen azt játsszák, hogy harc van, és valaki legyőzi a másikat? Ahogy a mesékben is mindig van egy gonosz szereplő, akit legyőz a jó, azon pedig egyáltalán nem vagyunk fennakadva, akkor vajon amikor a gyerekek megjelenítenek egy hasonló cselekményű történetet egy játékban, miért ijedünk meg?

Nálunk a fiúgyerekek nem kaptak nagyon brutális játékfegyvert. De azért egy vízipisztoly, vagy egy csúzli lássuk be egy idő után akkor is lesz a gyerekszobában, ha különben nem vettünk semmi komolyabb, élethűbb, a valóságban élet kioltására alkalmas eszközt. És akkor a kardokról még nem is beszéltünk. Kardot minden kisfiú kap, pajzzsal együtt, mert valahogy az a lovagkort idézi, ami egy 21. századi anyukának még romantikusan is hat,  nem úgy egy gépfegyvernek látszó tárgy szeretett csemeténk oldalán.

Az agresszióról korábban már beszélgettünk Kugler Gyöngyivel, az Anyakanyar pszichológus szakértőjével. De akkor most jöjjön a lecke másik fejezete. Mi a teendőnk, ha halálosat játszik a gyerekünk? Íme néhány jó tanács.

Puszi: Gabi és Réka