">

Fűtés kültéren: most gondolj rá!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , ,
Ki ne szeretné élvezni a kertben töltött időt még a hűvösebb napokon is? Szerencsére már számos megoldás létezik, amellyel el tudjuk nyújtani a szabadban töltött órák számát, illetve amellyel kényelmesebbé tehetjük kültéri tartózkodásunkat. Íme, néhány javaslat, amelyek segíthetnek kiválasztani a számodra megfelelő kültéri fűtést!

Kültéri kandalló vagy tűzrakóhely

A kandallók és tűzrakó helyek nem csak kellemes meleget adnak, de bizony hangulatot is teremtenek. Ezek a fűtési lehetőségek különösen alkalmasak például a teraszok környékén, ahol könnyedén körbeülhetjük őket. Fontos azonban, hogyha ezeket a fűtési lehetőségeket válaszod, rendszeresen tisztítsd a fűtőberendezéseket, hogy sokáig hatékonyan és biztonságosan működhessenek!

Fűtőkábel

fűtőkábel a talaj alá telepítve melegíti a felületet, így akadályozva meg többek között a jegesedést is. A fűtőkábel használata különösen fontos lehet télen, hogy a járdák, lépcsők és utak biztonságosak és járhatóak maradjanak a hideg időben is, hiszen gyakori jelenség, hogy ezen felületek felfagynak.

Infra hősugárzó

Az infra hősugárzó hatékony megoldást jelenthet a kültéri fűtésre. Ezek a sugárzók infravörös hőt bocsátanak ki, amely közvetlenül a testre és a tárgyakra hat, így melegítve azokat. Az infra hősugárzók energiatakarékosak és gyorsan felmelegítik a környezetüket, így ideális választás, ha hidegebb napokon is szeretnénk élvezni a teraszunkat.

Geotermikus fűtés

Ha hosszú távú megoldást keresel a kerti fűtésre, érdemes lehet megfontolni a geotermikus megoldást. Ez a fenntartható energiaforrás a földben tárolt hőenergiát hasznosítja. Egy geotermikus fűtési rendszer hatékony és környezetbarát módon biztosítja a meleget a kertben, és hosszú távon jelentős energia-megtakarítást eredményezhet.

Mielőtt azonban elhatároznád magad egy kültéri fűtés mellett, fontos figyelembe venni pár dolgot. Egyrészt a helyszín adottságait, hiszen nem biztos, hogy minden megoldás működőképes nálatok is. Valamint az energiahatékonyságot és persze a biztonságot sem szabad kihagyni a döntési szempontokból. Ha szükséges, nyugodtan kérd ki szakember véleményét is, hogy számodra mi lenne a leghatékonyabb megoldás!