">

Gomboljuk újra!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
gabireka_kardiganosÚjragondolni, újragombolni. Az utóbbi évek óriási divatja lett ez, hiszen a népművészet motívumait, a korábbi értékeket, szépségeket kis hazánkban és világszerte is számos designer és divattervező gondolta újra. A házi újragondolás az valószínűleg egy kicsit más.  A régi darabokat hordani, hasznosítani mindannyian szeretjük. Hiszen akárhogy is vásárolunk okosan, mindig megesik, hogy egy-egy darab nem lett annyira szerencsés vétel, vagy éppen megvettünk valamit óriási örömmel és mikor ugyanazt a konfekciódarabot megláttuk egy kolléganőn, barátnőn, azzal a lendülettel félre is tettük. Meg úgy egyáltalán, van olyan, hogy csak megun az ember mondjuk egy sima pulóvert vagy kardigánt, ami még jó állapotban van. Ilyenkor kell a fantáziát, no meg a varrósdobozt elővenni, és egy kicsit újragondolni az adott darabot.

Egyszínű kardigán esetén például remek megoldás, ha úgy egyszerűen csak átvarrjuk a gombokat. És nem, nem kell okvetlenül egyforma, tüchtig kis gombokat venni, persze ha gyöngysorral együtt éppen született feleség-jelmezre készülünk, lehet azt is. De mennyivel vagányabb és egyedibb, ha például keresünk a 6 gomb helyére 6 különböző szép, díszes gombot. Így például azokat a rejtett kincseket is lehet hasznosítani, amelyek mondjuk egyesével lapultak meg a szekrényünkben. Nem biztos, hogy tőlünk kér majd varrótanácsot a kézműves hölgyek egyesülete, de megmutatjuk nektek, hogy varrunk és újítunk fel egy kardigánt mi! :-)

Hát varrótanfolyamokat egyelőre nem indítunk, és ahogy mondtuk is, ha nektek vannak jó ötleteitek, a régi ruhadarabok új életre keltésével kapcsolatban, várjuk sok szeretettel őket! Egy-egy csipkegallér, gyöngydekoráció, masni, és máris nem azt érezzük, hogy még mindig a tavalyi rongyot hordjuk, nem igaz?
Puszi: Gabi és Réka