">

Hogyan válasszunk napszemüveget?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Hamarosan itt a nyár, az igazán jó idő, amikor sokat vagyunk kint a napon, a strandon vagy a medence partján, kertben és teraszokon, ahol nagy adag napfény ér minket. Ilyenkor nagyon fontos odafigyelni, hogy ahogy a bőrünket megfelelő ruházattal, fényvédő krémmel óvjuk, úgy a szemeinkről se feledkezzünk meg, hiszen a nap erős sugarai azokat sem kímélik. Ma már számtalan fazonú, stílusú, kialakítású, színű és anyagú napszemüveget találhatsz, tudtad azonban, hogy magukat a napszemüveg lencséket is számos módon lehet személyre szabni?

Bár egy napszemüveg rengeteget tud dobni a viselője megjelenésén, viselése nem csak a kinézet miatt fontos. A napszemüveg megvédi a szemet a káros ultraibolya (UV) sugárzástól, csökkenti a szemfáradtságot erős fényben, és megvédi az apró porszemcséktől és hasonló anyagoktól, amik a levegőben repkednek. A megfelelő napszemüveg megtalálása kulcsfontosságú a kényelem szempontjából, akár munkába vezetünk egy nyári reggelen, akár kedvenc vízi sportunknak hódolunk éppen. A keret designja mellett nagyon nagy szerep jut a lencsék kialakításának is, nézzük, erre milyen opciók vannak!

Színezet: Ma már nem csak szürkében és barnában tudunk gondolkodni, a napszemüveg lencse színe igen sokféle lehet. A sötét színek (barna/szürke/zöld) ideálisak mindennapi használatra és a legtöbb szabadtéri tevékenységhez. A sötétebb árnyalatok elsősorban arra szolgálnak, hogy mérsékelt és világos körülmények között csökkentsék a káprázást, hunyorgást és a szemfáradtságot. A szürke és zöld lencsék nem torzítják a színeket, míg a barna lencsék kisebb színtorzulást okozhatnak, de jól működnek napos és foltokban felhős időben, tökéletes választást jelentenek vezetéshez vagy túrázáshoz. A világos színek (sárga/arany/borostyán/rózsaszín) közepes és gyenge fényviszonyok között teljesítenek nagyszerűen. Kiváló mélységérzékelést biztosítanak, fokozzák a kontrasztokat trükkös fényviszonyok között, javítják a tárgyak láthatóságát, és fényesebbnek mutatják a környezetet. Vannak továbbá átmenetes lencsék is, amelyek felül sötétebbek és lefelé haladva világosodnak.

Felületkezelés: A napszemüveglencsék személyre szabhatók akár a felületkezeléssel is. Ez azt jelenti, hogy a lencséket olyan bevonattal látják el, amilyenre az életvitelünk, az igényeink alapján szükségünk van. Egy keményréteg védelmet nyújt a karcokkal szemben. Egy prémium kategóriás antireflex réteg csökkenti a zavaró visszatükröződéseket, tehát nagyban javíthatja a látáskomfortot. Megkönnyítheti a
lencse tisztán tartását és arról is gondoskodik, hogy hosszabb legyen a szemüveg élettartama. Egy tükrös réteggel ellátott napszemüveglencse pedig igazán egyedi megjelenést biztosít.

Fotokróm lencsék: A fotokróm lencsék spontán alkalmazkodnak a változó fényviszonyokhoz és a fényintenzitáshoz. Az UV sugárzásra reagálva automatikusan sötétednek vagy éppen világosodnak. Ezzel kímélve a szemeket, optimalizálva a látást, viselőjük közbenjárása nélkül.

Polarizált lencsék: A polarizált lencsék jelentősen csökkentik a tükröződéseket. A polarizáció nagyszerű lehetőség, ha szereted a vízi sportokat vagy különösen érzékeny a szemed az apró hullámokon és különböző felületeken visszacsillanó napfényre. Elkerülhető a kellemetlen hunyorgás és a szem irritációja. A színek pedig sokkal élénkebbek, ezáltal jobban élvezhetőek.

A napszemüveglencséket is lehetséges dioptriás változatban kérni. Persze a lencse mellett a napszemüveg kerete is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy jól érezd magad a viselése közben, hogy igazán magadénak érezd. Ma már egyre többen választanak színes keretű napszemüveget, ami
reflektálja a stílusukat, megmutat egy darabot a személyiségükből. A melegebb árnyalatok, mint a piros vagy a rosegold, magabiztosságot és vidámságot sugallnak, a picit sötétebb színek, mint a zöld vagy a kék pedig barátságos és megbízható megjelenést adnak. A Tipton Eyeworks a kézzel készült NVSBLE színes kereteket ajánlja idén nyárra. Látogass el hozzájuk az Erkel utcai showroomba, válaszd ki kedvenc színed, fazonod és legyenek olyan lencséid, amiket szakértőik teljes mértékben rád szabnak!