">

Holnap kezdődik a Könyvhét!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
reka_konyoklosKét nap múlva kezdődik a Könyvhét. Tudjátok mivel jár ez? Nekem speciel azzal, hogy még kevesebbet látom a férjemet, már napokkal előtte. Vagy ha látni akarom, akkor vele tartok minden eseményre, de akkor meg a gyerekek látnak keveset.  Még szerencse, hogy csütörtöktől lesznek gyerekprogramok is, akkor közösen láthatjuk többet egymást. Nálunk vasárnap kezdődött a könyvheti őrület.  A Libri Kiadó első irodalmi estjével a Katona József Színházban. Annyira, de annyira büszke voltam. (Én még sosem álltam a Katona színpadán, bezzeg a férjem :-) Alig két éve vágtak bele a fiúk ebbe az új kiadóba és tessék kérem megnézni, micsoda szerzők, könyvek fűződnek most már a nevükhöz.  Jó látni, hogy telt ház előtt mutatkozhat be egy fiatal kiadó, sok-sok fiatal, kortárs szerzővel a kínálatában. Azt még el sem meséltem nektek, hogy áprilisban, a költészet napi rendezvényünkön, a Corvin-tetőn hatszázan voltak a nézőtéren. Alig lehetett beférni. Egy költészet-napi, irodalmi rendezvényről beszélünk!

Hétfőn is a férjemet kísértem Debrecenbe, 84unnepikonyvhetahol az ottani könyvhét díszvendége lesz a Libri Kiadó. Meglepetés volt számomra, hogy hétfőn, reggel tízkor egy sajtótájékoztatón telt ház van. Érdekli az embereket, a sajtót a könyvhét, a könyvek, a szerzők. Olyan, mintha valami új lendületet kaptunk volna. Mintha újra éledne ez a kis ország. Rajtunk múlik ugyanis, hogy hogyan töltjük meg az életünket. Nekem egy irodalmi esemény, egy jó könyv mindig is tartalmasabb időtöltésnek bizonyult, mint egy átpanaszkodott telefonbeszélgetés, vagy üres tekintettel való tv-bámulás. A kérdéseinkre a válaszokat nagyobb eséllyel kapjuk meg a szerzők által leírt vagy elmondott  gondolatokból, mint a két utóbbiból. Csak rá kell érezni az ízére. Nem csak az olvasásáéra, hanem arra, hogy milyen jó érzés tenni valamit azért, hogy az irodalom, a versek, a könyvek legyen magától értetődő, szerves része az életünknek. Mert olvasni szerintem nagyon is menő.

A Facebook ismerőseimet már napok óta irodalmi rendezvényekkel és jobbnál jobb könyvekkel riogatom. Ti sem maradhattok ki belőle!

Íme a Libri kiadói csoport (Libri, Helikon, Kolibri, Park kiadók) könyvheti programjai és újdonságai.

Kellemes böngészést, csudajó könyves élményeket!

Puszi: Réka