">

Imádok mosni!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , , ,
reka_erkelySokszor írtam már nektek arról, hogy én eléggé előre tervezős típus vagyok. Nem is nagyon tehetnék másképp, hiszen annyifelé kell szaladnia a családnak, és nekem magamnak is, hogy ha nem gyártanék előre terveket, akkor nem is tudom, hogy boldogulnék a napi teendőkkel. Vegyük csak ezt a mostani időszakot: beindult a koncertszezon, úgyhogy heti több alkalommal próbálunk és járjuk az országot a zenekarommal, a Farkasházi Réka és a Tintanyúl csapattal. Napokon belül bemutatónk lesz Szentendrén, Ivancsics Ilona színtársulatával, főszerepet játszom egy egészen különleges előadásban. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a prózai produkciókkal induló szereplőket én készíthetem fel a TV2 Kismenők című műsorában, úgyhogy velük is sok időt töltök mostanság, pláne, hogy nemsokára indulnak az élő adások is. Azt már többször írtam nektek, hogy a férjem élete könyvfesztiválok, könyvvásárok mentén zajlik, tehát az ő elfoglaltságait is figyelembe kell vennünk. És persze emellett koordináljuk a család életét, hogy a gyerekek eljussanak edzésre, balettórára, iskolába, és néha az sem árt, ha egy kis minőségi időt is tudunk együtt tölteni, társasozunk, olvasunk, kirándulunk.

Szóval nem kérdés, hogy kell az a tervező, például azért is, hogy mindig minden a helyén legyen, és ha lehet, mindig minden ruha tisztán és illatosan várja a gazdáját. Nem tudom, nálatok hogy van ez, de én néha úgy érzem, hogy nálunk van egy ilyen íratlan szabály, hogy ruha csak általam kerülhet a mosásba, és a mosógépet sem indíthatja el más, csak én. Jó, jó, ez végül is nem baj, hiszen ki örülne annak, ha szép rózsaszínre festett fehér pólók másznának ki a gépből, meg az se árt, ha minden papír zsebkendő és jegyzetpapír is kidobásra kerül a zsebekből. De azért mégiscsak mókás, hogy minden családtagom laza eleganciával dobja a mosnivalóját a fürdőszobában a szennyesbe, vagy rossz esetben a mosógép tetejére. Na de ilyenkor jövök én a varázspálcával és pikkpakk válogatok, mosógépet töltök, mosószert választok és már nyomom is a gombot.

reka es a mosas (2)

Elég gyakran, mert hát minden áldott nap megérkezik a fiam a vízilabda edzéséről, és kipakolja a cuccát, fürdőköpenyt, törülközőt, ami persze nem piszkos, csak frissítést kíván. A lányom a balettruháját adja oda, és akkor még ott vannak azok a kényes, csajos ruhadarabok, amelyeket szintén csak éppen, hogy kell kimosni, úgyhogy nekem nagyon gyakran csak egészen rövid mosásra van szükségem. Nemrégiben azt a megtisztelő felkérést kaptam, hogy néhány hétig lássak vendégül a fürdőszobánkban egy Samsung AddWash mosógépet. Mit mondjak, csodás élmény volt! Fantasztikus dolog, hogy már senkinek se kell a napirendjét a mosógépéhez igazítania, hiszen a mosás egy okostelefonos alkalmazáson keresztül távolról is elindítható és nyomon követhető, szóval most már nincs az a para, hogy jaj, már a színházban kellene lennem, és a mosógép nem akar leállni. Vagy azon se kell bosszankodni, hogy bepakolni ugyan még volt időm, de közben csengett a telefonom, felkaptam a táskám és a kabátom, hogy elinduljak gyorsan, és elfelejtettem elindítani a masinát. És ha már emlegettem a rövid mosást, a Super Speed program ezt tökéletesen megoldja, hiszen mindössze 59 perc és már készen is vagyunk.

reka es a mosas (5)

Egyik nap épp csak hazarohantam a délelőtti próba és a délutáni forgatás között, és gondoltam, gyorsan bekészítek egy mosást. Meg is voltam vele 2 perc alatt, majd amikor elindul a gép, látom, hogy a kanapén ott maradt a férjem kedvenc pulóvere, amelyet hétvégén szeretne magával vinni a következő utazására. Máskor ilyenkor eléggé kétségbe tudok esni, de ezen a csodagépen van egy kis ablak, amely a feledékeny, kapkodó háziasszonyok megmentője. Mivel mosás közben is ki lehet nyitni és be lehet csúsztatni az álnokul kimaradt ruhadarabot, így hát én is ezt tettem, bedobtam a kedvenc darabot, és meg is nyugodtam azonnal. Természetesen ha a feledékenység éppen azzal jár együtt, hogy mosószerből teszünk  túl keveset, vagy épp az öblítőt felejtjük el, ezen a kis extra ablakon keresztül ezt is tudjuk orvosolni, hozzáadhatjuk utólag is. Mert a kapkodás, rohanás közben persze mindig előfordul, hogy kimarad valami, ez szerintem egy egészen elképesztően klassz dolog.

reka es a mosas (4)

Én meglehetősen környezetbarát életet igyekszem élni, így számomra az is nagyon fontos, hogy van ebben a gépben egy úgynevezett Eco Bubble™ technológia, amely növeli a mosószer hatásfokát, tehát kevesebb mosószert használunk, mert a gép habgenerátora a víz és a mosószer keverékéhez levegőt is adagol, az aktív hab pedig gyorsabban szívódik fel a ruha szövetébe, és akár kevésbé meleg vízben is remekül eltávolítja a szennyeződéseket. Ezáltal a ruha anyagát és színét is kíméljük.

Sajnos, nálunk egyelőre csak vendégeskedett a Samsung imádnivaló üdvöskéje, az AddWash mosógép, de jó hír, hogy több méretben is kapható, így 7, 8, 9 és 12 kg ruha mosására is alkalmas verziókat is lehet vásárolni. Akinél aktuális most a mosógép-vásárlás, vagy egyszerűen szeretne kényelmesebben mosni, és ezért szeretne gépet cserélni, mindenképpen fontolja meg egy ilyen csodakészülék vételét is! Bővebben itt tudtok róla olvasni: http://www.samsung.com/hu/addwash/

Sőt! Aki szívesen megnyerné, annak ajánlom, hogy írjon néhány háztartási tippet, és május 19-ig küldje el, hiszen AddWash mosógépet lehet nyerni vele! Lehet, hogy nekem is ideje lenne összeszednem a trükkjeimet?

Puszi: Réka