">

Karib-tenger kaktuszai

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
A karibi szigetvilágról a fehérhomokos kókuszpálmás tenger partok, égszínkék óceán, korallzátonyok színes világa és a karibi lakosok örökké vidám életfelfogása jut eszünkbe. Bármilyen furcsa is ez a valóban trópusi szigetvilág igen nagy számban kaktuszok otthonául is szolgál.

Ezen egzotikus növény csodák tárlatára invitálja a növénykedvelőket a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete 2017. szeptember 8-10. között az ELTE Füvészkertjében (Budapest,  VIII. kerület, Illés u. 25) naponta 9-től-17 óráig!

A növényeket természetes környezetüket megjelenítve mutatják be a kaktuszgyűjtők, élőhelyi fotókkal társítva, a karibi növényvilágot.

A rendezvény három napján a Füvészkertben bemutatásra kerülnek a ritkán látható és Dr. Mészáros Zoltán által először leírt kubai Dinnyekaktuszok /Melocactus nemzetség/, melegkedvelő oszlop kaktuszok, de megjelennek az epifita kaktusz fajok is endemikus orchideák és broméliák társaságában. Ezen kívül az országos kiállításhoz híven láthatók lesznek vegyes kaktusz gyűjtemények és fajokra specializált szakmai gyűjtemények is.

A kiállítás ideje alatt növénybörze, gyermekfoglalkoztató, a megfáradt vendégeket étel, ital és kávé kínálat várja a kora őszi hangulatú Füvészkertben.

Az esemény egyben emlékkiállítás, az idén elhunyt Farkas János izsáki gyűjtő szakmai életútját idézik meg személyes kaktuszos tárgyaival és növényeivel. Farkas János a kaktológia külföldön is ismert szakembere, a legnagyobb fajszámú hazai magángyűjtemény létrehozója volt!

Sok szeretettel várnak szeptember 8. és 10. között tehát minden növénybarátot a Füvészkertben!

További információ itt: www.kaktuszgyujtok.hu