">

Kétéves az interaktív mesetár

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Mesét olvasni nagyon fontos és nagyon jó. Erről sokszor írtunk már nektek. De azt sem rejthetjük véka alá, hogy a mai gyerekek szinte születésüktől fogva rá vannak kattanva a kütyükre. Mit nekik tévé, telefon és tablet, azon is kell a mese. Persze ne csodálkozzunk, hiszen azt látják, hogy a mi kezünkben is egész nap ott az okostelefon, azt nyomkodjuk, nézegetjük hírekért, időjárásért, információért, kapcsolattartásért. Persze, hogy a természetes utánzás jegyében ők is erre vágynak, ráadásul apró ujjacskáikkal tényleg valami hihetetlen ügyesen tudják kezelni az okoseszközöket. Ráadásul lássuk be, mindig és minden helyzetben mi sem tudunk nekik mesélni. Így teljesen logikus, hogy mesét is szívesen hallgatnak, néznek, olvasnak telefonon vagy tableten. Egy nagyszerű magyar startup immár két éve elérhető, és ezen a hétvén 170 mese ingyenes letöltésével és megújult alkalmazással ünnepli születésnapját.

A BOOKR Kidsről van szó, amely új lehetőséget nyújt a digitális világban felnövő gyerekek számára, célja, hogy az okostelefon és a tablet használata mellett az irodalom is életük természetes részévé váljon. Az alkalmazás mesetárában immár 170 olyan klasszikus és modern történet található, amelyek különleges keverékei a digitális könyveknek és képességfejlesztő játékoknak. A történeteket ráadásul ismert színészek hangjai keltik életre, így azok hangoskönyvként is élvezhetőek.

A BOOKR Kids alkalmazás megújult verzióját a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alatt mutatják be, olyan új funkciókkal találkozhatnak az olvasók, mint a gyerekbarát kereső, az elolvasott könyveket mutató dicsőségfal vagy a belső ajánló rendszer.

Ez alkalomból a fiatal csapat meglepetéssel is készül: a könyvfesztivál hétvégéjén, április 20. és 23. között, csütörtök reggeltől vasárnap éjjelig ingyenesen élvezhető a Mesetár mind a 170 meséje!

A Könyvfesztiválon a BOOKR Kids egyébként önálló standdal is jelen lesz, ahol mesetabletekkel, játékokkal, augmentált valóság megoldással  és különböző programokkal várják az érdeklődőket. ( Terka-mesedélután Hámori Gabival: https://goo.gl/KkWOSA Galaxiskészítő kézműveskedés: https://goo.gl/8TfQi0 )

Ha megismerkedtek a BOOKR Kids alkalmazással, akkor tényleg nagyon klassz olvasmányokra bukkanhattok. Játékos formában fedezhetitek fel az olyan klasszikusokat, mint a János vitéz, A két Lotti vagy a Kincskereső Kisködmön, valamint megismerhetitek az olyan kortárs műveket is, mint Tóth Krisztina vagy Lackfi János meséi, vagy a hatalmas népszerűségnek örvendő Terka sorozat.

A BOOKR Kids Mesetár ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházakból, az ingyenes hétvége után pedig egy-, három-. és féléves előfizetésekkel érhető el.

Töltsétek le ti is az alkalmazást itt: 

App Store: https://goo.gl/nLz9fd

Google Play: https://goo.gl/kaaCNd

További részletek: www.bookrkids.hu ; https://www.facebook.com/bookrkids/