">

Kinek a Technic, kinek a Duplo – a LEGO csodája

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Örök kedvencünk a LEGO. Nem véletlenül, hiszen a legváltozatosabb, legklasszabb játékra ad lehetőséget, szórakoztat, fejleszt, kikapcsol. Ha ti is azok közé tartoztok, akik rengeteg LEGO készletet fedeztek fel korábban, és most más kihívást kerestek, vagy kezdő „szerelőként” szeretnétek megismerkedni a gépek alapjaival, a LEGO Technic sorozat remek kihívás lehet, ugyanakkor a LEGO DUPLO meg kellemes és biztonságos szórakozás a kisebbek számára. Az alábbi bejegyzésünkben a két építőkocka típust vizsgáljuk meg közelebbről, hogy segítséget nyújtsunk a legjobb megvásárlásához.

A LEGO Technic a felnőttek játéka

A részletes és funkcionális dizájnra összpontosítva a LEGO Technic termékcsalád mindent megad, amire szüksége van működő sebességváltóval, kerekekkel és tengelyekkel rendelkező járművek megépítéséhez. Akár egy hatalmas teherautót, vagy repülőt készít el, esetleg szeretné közelebbről megnézni néhány híres szuperautót, a legjobb LEGO Technic szettek minden igényt kielégítenek. Arra azonban figyeljen oda, hogy itt valóban dolgozni kell!

LEGO Jeep Wrangler, amely 27 ezer forintért kapható az online boltokban minden járműrajongó álma. Most pedig valóra is válthatjuk ezt az álmot a LEGO Technic Jeep Wrangler modellel.

A kilenc évesnél nagyobb fiúk és lányok örömmel fogják megépíteni ezt a terepjárót. Egy gombnyomással működtethető az első kormányzás és a nagy teljesítményű, tengelyes csuklós felfüggesztésű szerkezet, így az építők letesztelhetik a modellt az otthoni akadálypályán.

A nyitható ajtókat és motorháztetőt, lehajtható hátsó üléseket, pótkereket, csörlőt és Jeep márkajelzést magában foglaló autómodell közelebb hozhatja a fiatalokat vagy felnőtteket a valódi Jeep Wrangler Rubiconhoz. A sokoldalú, sárga és fekete színösszeállítású modell jól mutat menet közben és kiállítva is. Elmondhatjuk, hogy ez a LEGO Technic izgalmas kihívást jelent majd az építőinek.

A LEGO Technic világa magasabb szintű építőjátékokat nyújt leginkább a felnőtt rajongóknak, akik készen állnak a nem mindennapi kihívásokra. A valósághű elemekkel és technikával rendelkező játékokkal az idősebb gyerekek bepillantást nyerhetnek a részletekbe, miközben fejlesztik műszaki képességüket.

Miért vásároljak LEGO-t más építőkockák helyett?

A dán LEGO ma már ismert név a játékiparban. Ettől függetlenül a felgyorsult, technológiákkal körülvett világban a játék fogalma egyre fontosabb szerepet tölt be a mai gyerekek életében, mivel jól felhasználható lehetőség arra, hogy fejlesszék azokat a készségeket, amelyekre életük későbbi szakaszában szükségük lesz. A tökéletes játék kiválasztása kulcsfontosságú ennek a fejlődésnek a támogatásában, azonban a szülők előtt álló dilemma az, hogy számos lehetőség árasztja el őket, amikor a gyermekük számára ideális játékokat és kütyüket választják.

Szórakozási lehetőségek kisebbeknek: a LEGO DUPLO népszerűsége

A játékok nemcsak szórakoztatást tesznek lehetővé; noha szórakoztatónak kell lenniük, ugyanakkor koruknak megfelelőnek, kreatívan ösztönzőnek és biztonságosnak is, és a LEGO DUPLO termékcsalád tökéletes megoldást kínál.

A LEGO DUPLO kockákat úgy tervezték meg, hogy nagyobbak és biztonságosan kezelhetők legyenek a kisgyermekek számára. A LEGO DUPLO kockák kétszer akkorák, mint a szabványos elemek, és kétszer olyan hosszúak, magasak és szélesebbek, így könnyebben kezelhetők a másfél éves vagy idősebb gyerekek számára.

Felvehetik, elhelyezhetik és széthúzhatják őket, ahogyan csak szeretnék. A hazai internetes boltokban például a több elemből álló LEGO DUPLO város (10875) tehervonattal már 41 ezer forintért megvásárolható.

A LEGO DUPLO kockák problémamegoldó készségeket is fejlesztenek, miközben a kisgyermekek építkeznek; lényegében egyik problémát a másik után oldják meg, miközben eligazodnak, hogy a kockadarabokat egymáshoz illesszék, és a részeket különböző funkciókhoz társítsák. Sőt, miközben a gyerekek a LEGO DUPLO kockákkal alkotnak, játékos és hozzáférhető módon sajátítják el a számolás, a formák és a színek alapfogalmait.

A LEGO DUPLO kockákban az a nagyszerű, hogy teljes mértékben kompatibilisek a szabványos LEGO építőkockákkal, meghosszabbítva a LEGO DUPLO kockák élettartamát, és lehetővé teszik a gyerekek számára, hogy tovább használják őket fejlettebb építési projektjeikhez, a LEGO Technic pedig az idősebbeknek és a felnőtteknek ad új lehetőségeket.