">

Lego-Kaland

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
gabireka_feherfeketeLegózni jó. És pont. Ez egy olyan dolog, amiben valószínűleg minden gyerek és felnőtt egyetért. Olykor mosolyogva nézzük férjeinket, akik ugyanolyan – ha nem nagyobb – lelkesedéssel vetik bele magukat a színes kockák világába, hogy aztán megépüljön a kalózhajó, vagy a hatalmas irodaház, ahol aztán a Lego lányok és Lego fiúk együtt sétáltatják Lego kutyájukat. Imádjuk, mert teret ad gyermekeink kreativitásának és azt építhetnek belőle, amit csak szeretnének. Praktikus anyukaként ráadásul, ha egy kicsit szemfülesek vagyunk és találunk néhány darabot, amit nélkülözni lehet, akkor nagyszerű használati tárgyakat is tudunk készíteni belőle. Ott van például a kulcstartó, vagy evőeszköztartó, de használhatjuk virágcserép alapnak is, vagy akár az egész konyhapultot beboríthatjuk vele. Igazán mesebeli lesz tőle a konyha.

lego_konyha

Lego iránti rajongásunk okán nem tudunk elmenni az egyik nagyszerű rajzfilm mellett, ami június 18-án már DVD formátumban is kapható lesz a boltokban a Pro Video Film Distribution Kft. jóvoltából. A Lego Kaland. Hallottatok már róla?

Főszereplője Emmet, aki egy átlagos fickó. LEGO_Movie_DVD_hun_3DA keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges figurák egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, amely meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket, majd megtudjátok hova, még nem áruljuk el. Annyi biztos: a kettős életet élő Lord Biznisz az elveszejtésükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol.

Azért is szeretjük ennyire ezt a történetet, mert közel áll a most szívügyünknek tekintett Te Vagy a Hős! projekthez, hiszen ahhoz is hősnek, hétköznapi hősnek kell lenned, hogy meg merd menteni egy ember életét, amikor bekövetkezik a hirtelen szívhalál. A projekttel közösen indítottunk egy rajz és meseíró pályázatot is, melyről bővebben ITT olvashattok, és ahol a dobogós helyezettek közül néhányan még meg is nyerhetik a Lego Kaland DVD-t és a hozzá tartozó hátizsákot.

Jó legozást kívánunk nektek!

Puszi: Gabi és Réka