">

Időkapuban jártunk

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
rekaredony1Kezdjük ott, hogy klausztrofóbiám van. Tehát egy szabaduló szobában való bárminemű tevékenykedés, pláne ha az egy kamion, izgalmas kihívásnak tűnt. De belevágtam. És nem bántam meg. Mert esküszöm nektek, hogy ez volt a legkisebb problámám. Azzal szembesülni, viszont, hogy mennyi mindent nem tudok a legújabb kütyükről, nagyon tanulságos volt. Meg aztán az sem volt rossz felismerés, hogy rájöttem mégsem olyan jó a megoldó képességem, mint amennyire számítottam. Viszont csapatmunkában menők voltunk. Mi csajok, Győzővel kiegészülve. Na, persze Győző másképpen emlékszik erre vissza. Szerinte mi akadályoztuk őt a koncentrációban a folytonos csicsergésünkkel. Ennek okán, az utolsó előtti pillanatban sikerük a küldetést teljesítenünk. De teljesítettük! Megmentettük az emberiséget. Legalábbis képzeletben, egy nagyon is valóságos játékban.

lg idokapu kalandjatek

Meghívást kaptunk ugyanis az LG Magyarország Időkapu elnevezésű szabadulós játékára. Mint megtudtuk, Magyarországon akkora divat már a szabadulós játék, hogy külön gyűjtőoldala is van, nemrég egy írásban be is mutattuk nektek ezt az Exitgames névre hallgató lelőhelyet. Most pedig a Westend Bevásárlóközpont oldalánál egy hónapra felépült egy úgynevezett pop-up szabadulószoba, benne egészen elképesztő háztartási gépekkel és szórakoztatóelektronikai készülékekkel. Mintha tényleg a jövőbe kukkantottunk volna be. Nem árulunk el nagy titkot, hogy kedvencet is választottunk magunknak, persze elragadtatással néztük a hiperszuper OLED TV-t is, meg a projektort, kopogtattuk a rendkívül szimpatikus LG G3 okostelefont, a tabletet, de egyértelműen az önjáró, szorgalmas kis robotporszívó lett a csapatunk kedvence… Ezt bármelyikünk boldogan hazavitte volna…

indulunk be

A játék egyébként úgy indul, hogy elmesélik, mi történt korábban. Képzeletben 2054-be repülünk: Smart professzor jól haladt a Földet megvédő biztonsági pajzs megalkotásával, ám mielőtt végzett volna vele, az idegenek elrabolták. A tudós azonban még időben elrejtette high-tech lakásában a védőpajzs tervrajzait. Így a látogatók küldetése nem más, mint megtalálni ezeket az LG Időkapu házban, ahol ebben a legkorszerűbb okoseszközök segítenek. Az óra ketyeg, a tét pedig nem kisebb, mint a Föld megmentése!

szabadulas kozben

No, hát ennek a kalandnak lettünk a részesei mi is. Ahogyan a mellékelt képek is mutatják. Kerestünk, kutattunk, és hála istennek, hogy kaptunk néha segítséget is a játékmesterektől, mert különben lehet, hogy még mindig ott keringenénk… Remek móka volt, úgyhogy ajánljuk mindenkinek, aki kipróbálná magát ebben a helyzetben. Nincs más teendő, mint ellátogatni a következő weboldalra: idokapu.lg.hu, és itt játszhattok az online játékban. Ha ezt sikerrel teljesítitek, akkor tudtok időpontot foglalni a pop-up szabadulószobába, ahol egy nem mindennapi élmény részesei lehettek, közben pedig még LG-s ajándékokért is eséllyel indultok a sorsoláson.  Érdemes igyekezni,mert a játék december 14-ig tart nyitva. És aminek mi nagyon örültünk, a kamionban található háztartási berendezések nagyon jó helyre kerülnek: az SOS Krízis Alapítvány kapja majd meg őket a kampány végeztével. Kalandra fel, lépjetek be ti is az Időkapun!

Puszi: Réka