">

Manók és tündérek varázslatos bulija

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Megünnepeltük a nyarat egy csodás Zümm-Zümm Kölyökbulival. Élmény volt, és óriási meglepetésként ért mindkettőnket. Nem számítottunk arra, hogy egy Tündéres-manós partyn ennyi minden történik, és egyszerre tölt fel, miközben kimerít. A Zümm-Zümm Kölyökparty bulijairól már írtunk nektek korábban. Molnár Orsi és csapata országszerte vállalják, hogy tematikus szülinapi partykkal teszik még emlékezetesebbé az ünnepet. Izgatottak voltunk, amikor kiválasztottuk ezt a témát, és éreztük, hogy ez nagyon is komoly dolog, amikor a percre beosztott forgatókönyv az e-mail fiókunkban landolt.

Először is már a mézesmadzag sem volt semmi. Orsi a Zümm-Zümm lelke ezt ígérte: „Lesz lufieső, gitáros zenei kíséret, és sok- sok konfetti. Kézművesként a fiúkkal lámpást készítünk, a lányokkal tündérszárnyat, varázspálcát és virágkoszorút. A játékmesterink: Ferkó Manó, Anikó Tündérlány, és Lilla Erdei Zenész.” Amikor ezt a levelet megkaptuk, azt hittük a programot nem lehet fokozni, de lehetett. Biztosak voltunk benne, hogy Rebeka és Attila is remekül érzik majd magukat. Még néhány rokongyereket hívtunk, a móka mégiscsak úgy jó, ha nagy a társaság.

A bulihoz képest egy bő órával korábban érkezik a Zümm-Zümm csapat. Minden kelléket hoznak, nekünk gyakorlatilag csak egy létrát kellett előkészíteni, mert a lufidekorációnak valahogy fel kellett kerülni az ajtófélfa és az ablak közé. A vendéglátásról annyit, hogy arról nekünk kellett gondoskodnunk. Pogácsát rendeltünk, és lehűtött teával készültünk, mert már akkor is óriási volt a meleg. Orsi írta levelében, hogy sok folyadékot tegyünk ki kevés eleséggel. Ha jó a program, akkor a gyerekeknek nem fog hiányozni, hogy össze-vissza egyenek, annyira le lesznek foglalva. Ezen kicsit csodálkoztunk, de így lett. Ez egy jó tanulsága volt a délutánnak.

A gyerekek először is átlényegültek manóvá és tündérré. A fiúk sapkát kaptak, a lányok pedig tündérszárnyat vágtak ki maguknak kartonpapírból, amit csinos kis művirágokkal dekoráltak, hogy még légiesebb legyen a hatás. A csillámtetoválás mindenkinek nagy kedvence lett, nem számított fiúról vagy lányról volt szó. Attila Batmant választotta a karjára, Rebeka természetesen pillangót.

Magát a programot egy kerettörténetbe ágyazzák a Zümm-Zümmnél. Ferkó Manó eltévedt, és neki kell segíteni, hogy visszataláljon a Varázserdőbe. Közben a gyerekek megtanulták az égtájakat, hintettek Tündérport, készítettek Manófőzetet, részt vettek Kincsvadászaton, hogy az Esőjátékról, a Daloló üvegekkel való találkozásról, vagy a Manók táncáról már ne is beszéljünk. A buli lufiesővel zárult, és mi akkor már úgy éreztük, ma este biztosan nem várjuk meg az Álomtündért, hogy álomport hintsen a szemükbe, mert menni fog az alvás anélkül is.

Összegezve a tapasztalatokat:

  • A gyerekek láthatóan jól érezték magukat. Nem volt veszekedés, unatkozás, hiszti, nyafogás, mert annyira lefoglalta őket az, hogy együtt játszunk velük, és nagyon gyorsan jön egy újabb és egy még újabb feladat, impulzus, hogy idejük sem lett volna rá.
  • A Zümm-Zümm csapat ért a gyerekekhez. Ritka, hogy felnőttek ennyire lelkesen, kedvesen, felszabadultan merjenek játszani a gyerekekkel.
  • Burkoltan tanít, és észrevétlenül készségfejlesztő.
  • Nem kellett nekünk törnünk programokon a fejünket, a dekorációtól kezdve a zenéig, a kézműveskedéshez szükséges eszközöktől kezdve a jelmezekig mindenről gondoskodott a Zümm-Zümm csapat.
  • Némi csillámpor eltakarítása  ugyan jutott még a végére, de a csapat így is nagyobb rendben hagyta ott a lakást, mint azt nélkülük a mi kis manóink tették volna :-)

Nézzetek rá a Zümm-Zümm tematikus partyajánlataira! És pillantsatok be a mi bulinkba is. Ezt mi biztosan még évekig emlegetni fogjuk!

Puszi: Gabi és Réka