">

Menő manók

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
rekagabi_oszMegkezdődött a karácsonyi őrület. Az üzletekben, kávézókban látható karácsonyi dekorációk látványa bennünket sem hagy hidegen. Úgyhogy ezennel ünnepélyesen bejelentjük, hogy mostantól megint karácsonyi lázban fogunk égni mi is, és bár igyekszünk más témákkal is foglalkozni, biztos, hogy gyakran előbukkan majd a kedvenc ünnepünk. Reméljük, közösen rajongunk ezért az időszakért, ami lássuk be, nagyon is jól van kitalálva, hiszen ahelyett, hogy depresszióba esnénk a fény hiányától, a szürke és ködös novembertől, elkezdünk lelkesen tervezni, készülődni, sütni-főzni, fabrikálni. Így lesz az év legutálatosabb időszakából tulajdonképpen a legszebb néhány hét!

Természetesen ilyenkor rögtön az a gondolat jön elő, hogy dekoráljunk! A gyerekekkel való karácsonyvárás legszebb pillanatai azok, amikor leülünk együtt, és valami kis bohóságot, téli hangulatú díszt készítünk el. Mivel az őszi terménygyűjtésből még volt otthon egy csomó szépséges fenyőtoboz, nekiálltunk a manókészítésnek. A dolog nem tűnt túl bonyolultnak, de végül azért megdolgoztatott bennünket a manófej tobozra történő applikálása. Úgyhogy mondhatnánk, hogy ez igazából gyerekjáték, de azért elkél egy kis felnőtt-segítség is.

Kell hozzá:tobozmano hozzavalok

  • hosszúkás tobozok
  • hungarocell vagy fagolyók
  • fekete filctoll
  • zöld filc anyag
  • olló
  • papír a sablonhoz
  • tűzőgép vagy cérna és tű
  • ragasztó
  • fényes gomb

Így készül:

toboz manokEgy keményebb fehér papírból kivágjuk a manósapka sablonját, ez egy körcikk lesz, és ennek megfelelően kiszabjuk a zöld filcből a sipkákat. Tűzőgéppel rögzítjük, vagy lehet egy-két öltéssel is. Kiválasztjuk a megfelelő tobozokat, ez lesz a manóink teste. Egy kicsit “megskalpoljuk” őket, azaz egyenesre vágjuk a tetejét, hogy rá tudjuk applikálni a golyókat. A hungarocell golyókat ragasztóval erősítjük rá, a sipkákat pedig egyszerűen a golyóknak a fejébe húzzuk. Fekete filctollal rajzoljuk meg a szemeket. Egy-egy fényes gombot varrunk a sipka végére, a zöld filcből pedig egy vékony csíkot vágunk, ebből kötünk manósálat.

Ha kisebb és nagyobb tobozokkal dolgoztok, egy egész manócsaládot is tudtok varázsolni. Ha pedig színes filcekkel variáltok, akkor is egy egészen változatos manóbrigád készülhet el. Ültethetitek őket kosárba, ha a sapkájukba egy vékony zsinórt varrtok, akkor fel is lehet aggatni őket.

Fabrikáljatok, játsszatok, készülődjetek ti is!

Puszi: Réka és Gabi