">

Tízet kell aludni még

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
gabireka_hopelyhesUgye ti is velünk együtt számolgatjátok, hogy hányat kell aludni még? Mármint karácsonyig, mi másig. Mi másra gondolhat az ember ilyenkor december tájékán, mint a várva várt, meseszép karácsonyra. Nézegetjük titokban az időjárásjelentést, lesz-e vajon egy kis hó, olyan romantikusan szép a fehér karácsony! Nekünk ez mondjuk többnyire a filmekből marad, és ha hihetünk az előrejelzéseknek, idén is legfeljebb hideg lesz, de hó, na az aztán nem. Listával a kezünkben szaladgálunk, és boldogan pipálunk ki valamit, ha sikerült. Megvenni vagy elkészíteni a megfelelő ajándékot, időben megrendelni azt, ami internetről érkezik, és persze gondolni a karácsonyi menüre. Na és dekorálni, dekorálni, dekorálni.

Ez utóbbiban nem ismerünk tréfát. Ahogy közeleg a karácsony, valószínűleg egyre több apróság kerül elő, ami segíti az embert a készülődésben, hangolódásban. Kerüljön csak karácsonyi dísz minden egyes ablakra, ajtóra, lehetséges felületre, ez egy olyan időszaka az évnek, amikor  minden túlzás megengedett. Szerintünk legalábbis. És bár mostanság már nyugodtan nekiállhatunk akár aprósütiket előkészíteni, lassan jön majd a bejgli ideje is, még egy kis fabrika beleférhet az időnkbe. Mini karácsonyfák készítését ajánljuk, ami tényleg gyerekjáték.

Kell hozzá:gyongyos poszto fenyok

  • színes filcanyag-csíkok
  • gyöngyszemek
  • olló
  • vékony drót
  • cérna

Így készül:

Kiválasztjuk a filceket, és vékony, hosszú, egyforma csíkokat vágunk belőlük. Egy drót végére csomót kötünk, és elkezdjük az összeállítást. Alulra egy szem gyöngy jön, majd jöhet a filc egyik széle (mondjuk inkább mögötte úgy 1-2 centivel). Szúrjuk át ezt is. Hagyjuk olyan hosszúra, amennyire a fél karácsonyfa szélességét szeretnénk, majd kanyarítsuk vissza, és egy újabb gyöngy felfűzése után duplázzuk meg a szélességet. Na, így most megvan a fenyőfánk alsó része. Innentől kezdve “egy sor tégla – egy sor nád” helyett egy gyöngy – egy filccsík kerül újra a drótra. Közben kialakítjuk a fenyő formáját, tehát keskenyebbre hagyjuk a következő sorokat már. Egyre keskenyebbre, míg a végén fogyjon el az anyag, és egy gyönggyel ismét zárjuk le a fenyőfát. Csomóval rögzítjük a végét, és egy akasztót is fabrikáljunk rá. Ezt ismételjük meg különböző színű filcekből, különböző színű gyöngyökkel, és máris készen van a saját készítésű karácsonyváró dekorációnk :-)

filckaracsonyfak

Aggathatjuk ajtóra, ablakkilincsre. Kerülhet majd a natúr csomagolópapír tetejére díszítésként is. Vagy akár a karácsonyfára is tehetjük. Készíthetünk belőle egy képkeret segítségével karácsonyi hangulatú csendéletet. Bájos tárgy, egyszerű, könnyen megvalósítható unaloműző, karácsonyváró elfoglaltság. Próbáljátok ki ti is! :-)

Puszi: Réka és Gabi