">

Csomagolni márpedig kell! – variációk egy témára

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Elérkeztünk az ünnep előtti utolsó naphoz. Ma még van idő elszaladni elfelejtett apróságért, legyen szó akár valakinek az ajándékáról, akár hiányzó karácsonyfaizzóért, vagy a vacsorához passzoló üveg borért. De legtöbben ezen a napon már azért nyugiban szeretünk lenni, a sütiket dobozolni, a karácsonyfadíszeket átválogatni, illetve leginkább ajándékokat csomagolni. Mert hogy nem csak az a lényeg, hogy mit adunk, de bizony, az is fontos, szerencsére sokak számára egyre fontosabb, hogy miben adjuk át. Igazából talán az a legjobb, ha olyan szép csomagolásban kapjuk az ajándékot karácsonykor, hogy fáj a szívünk kibontani. Mi a magunk részéről nem támogatjuk, sőt, ellenezzük a zacskós megoldást… mindenkinek jól esik, ha látja, hogy foglalkoztunk vele, hogy szép legyen az ajándékunk, és nem csak a belbecs, hanem a külcsín is igényes, tetszetős. Igenis fordítsunk erre időt, ráadásul nem is kell sokat… íme néhány ötlet, hogy ne kelljen sokat szöszmötölni a látványos eredmény érdekében :-)

Kell hozzá:

  • 3 féle csomagolóanyag, mi vettünk gyűrt papírt, sima piros csomagolót, és egy halványzöld “közbélést”
  • aranyszínű spray
  • pomponok
  • raffia
  • ragasztó
  • arany szalag

1. verzió:

Ez egy természetesebb hatást kereső változat. A gyűrt papírral csomagoljuk be az ajándékot, és a raffiával kössük el a tetején, egy csomóba. De rendesen négyzet alakban is körbe köthetjük. Olyanoknak ajánljuk, akik visszafogott, természetes stílust képviselnek. Adhatunk mellé szalmafigurát, hogy még különlegesebb legyen.

2. verzió: 

Ez a csomagolás azoknak való, akik szeretik a csillogást, és a kézzel készített dolgokat egyaránt. Vegyük a papírt, és néhány helyen gyűrjünk rá csomókat. Majd a többi rész fújjuk le az arannyal. Különleges mintát kapunk, ami biztos, hogy egyedi és mindig más és más. Arany szalaggal, csillámmal díszíthetjük még.

3. verzió:

Ezt bohókás ismerőseink és a gyerekek fogják a leginkább értékelni, hiszen a pomponokkal vidám, fiatalos csomagolást készíthetünk. Ezeket könnyebb felragasztani, ha nem papírt, hanem úgynevezett “közbélést” használunk a csomagoláshoz. Bármilyen színnel készíthetjük. Lehet egyszínű is a csomagolóval, de sokféle is. Mindkettő más-más hangulatot áraszt. Nem kell mellé szalag.

Ugye, hogy nem is volt nehéz? :) Csomagolásra fel! Készítési segédlet letölthető itt: Csomagolási praktikák.

Puszi: Gabi és Réka