">

Hercegnők lila bulija – Rebeka 3 éves!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
A kislányom már háromévesen is igazi nő! Imádja a ruhákat, cipőket, színeket, babákat. Első Anyakanyaros fotózásunkon közös képek is készültek rólunk, és kettőnk négy gyereke közül kétségkívül ő élvezte a legjobban, hogy ott lehet a reflektorfényben. Ma 3 éves! Már három… alig hiszem el, hiszen még csak most született… A születésnapi buli előkészületei persze már hetekkel ezelőtt elkezdődtek, hiszen Rebekának konkrét elképzelései voltak a dekorációt, a tortát és a vendégeket illetően. A legfontosabb kérése az volt, hogy a buli lila legyen és hercegnős. Ha lila, akkor lila! – mondtam én.

Szóval, kalandra fel és fabrikáljunk lila hercegnős bulit!

 Amiket kreálni fogunk:

 • meghívó /több változat/
 • ajtódísz
 • hercegnőlánc
 • lampionok
Hozzávalók:
 • lila /2 féle árnyalat/, rózsaszín és fehér kartonpapír
 • lila és rózsaszín selyempapír
 • színes, mintás papírok
 • csillámpor
 • fehér festék
 • lila szalag
 • fehér, rózsaszín gyöngyök

Meghívók:

Többféle meghívóval készülünk, biztos, ami biztos…  Az elkészítési módot tekintve két változat van. Az egyik térhatású meghívó lesz (ezt ha kinyitjuk, hercegnő, kistábla és kisvirág nyílik ki belőle), az egyszerűbbek pedig csak különböző módon kerülnek dekorálásra (szívecskékkel, gyöngyökkel, csillámporral).


I. változat

1. lépés : Egy A5-ös sötétebb árnyalatú lila kartont kettéhajtunk, majd a hajtásvonalra merőlegesen bevágunk ollóval három pici „fület”. (Nem szabad átvágni!)

2. lépés: A bevágásokat áthajtjuk a lap belső oldalára, ezekre ragasztjuk fel a térhatást nyújtó figurákat, illetve a meghívó szövegét tartalmazó táblácskát.

3. lépés: A világosabb lila kartonból fedőcsíkot vágunk, és ráragasztjuk a meghívó külső felére, hogy takarja a bevágásokat.

4. lépés: Mintanyomóval virágformát vágunk mindkét színből és a meghívó elejére felragasztjuk a felirattal együtt. A virágok közepét beragasztózzuk, és arany csillámport szórunk rá.

5. lépés: A meghívó belső díszítéséhez a hercegnő sablont, a virágot és a kis táblát kell használnunk. Dekoráljuk a hercegnőt, és a virágot ízlésünk szerint a kis táblára, pedig írjuk rá a buli helyszínét és időpontját.

6. lépés: Ezeket beragasztjuk a kilógó fülecskékre úgy, hogy ha becsukjuk, akkor ne lógjon ki belőle semmi.

II. változat:

1. lépés: Egy hosszúkás, téglalap alakú kartont behajtunk úgy, hogy az alsó része szélesebb legyen, mint a felső.

2. lépés: Megfordítva a papírt, visszahajtjuk a túllógó részt, hogy pontosan illeszkedjen a meghívó aljához.

3. lépés: Szívvel, csillámmal, virággal és gyöngyökkel díszíthetjük!

Ajtódísz:

1. lépés: Vágjunk ki egy nagy szívet, lila kartonból, majd ragasszunk fel a hátoldalára egy lila szalagot, amivel majd felfüggeszthetjük az ajtóra!

2. lépés: A rózsaszín kartonból vágjunk ki egy olyan háromszöget, aminek az alapja ívelt. Majd két „kezet” és két szárnyat!

3. lépés: Egy világosabb rózsaszín papírból vágjuk ki az archoz való kört, kér kézfejet és a lábakat! Sárga papírból vágjuk ki a baba haját! Ezután rajzoljuk meg az arcot, a többit dekoráljuk kedvünk szerint!

4. lépés: A lábakat harmonikaszerűen hajtsuk össze, és ragasszuk fel a szoknya rész alá!

5. lépés: Ha felragasztottunk mindent, akkor hajtsuk meg kicsit a szívet, hogy térhatásúvá váljon az alkotásunk! Díszíthetjük még csillagokkal, csillámporral!


Hercegnőlánc:

1. lépés: Rózsaszín A4-es fénymásolópapírt hosszában kettéhajtjuk, elvágjuk, majd nagy léptékű „legyező” hajtással négyrét hajtjuk. Jól le kell simítani!

2. lépés: Sablon segítségével a papírra rárajzoljuk a hercegnőt, ügyelve arra, hogy a karjai a lap széléig érjenek.

3. lépés: Kivágjuk a formát, de a karok végén lévő behajtást nem! Szétnyitjuk és már készen is van a 4 részből álló lánc.

4. lépés: Mintás papírokból kivágjuk a hercegnők ruháit, felragasztjuk őket. A hajukat sárga papírból kivágjuk, majd felragasztjuk ezeket is.

5. lépés: Alufóliából cipellőt, koronát vágunk ki nekik, az arcukat filctollal rajzolhatjuk meg. A ruhákat csillámmal díszíthetjük!

Fortély:

A ruhákat egyszer a sablon színéről, egyszer a visszájáról kell kiszabni, különben minden második hercegnő fordítva lesz! :) Gondolhatjátok, hogy nem véletlenül hívom fel erre a figyelmeteket, egy-két próbálkozásom már sikerült balul ilyenkor…


Lampion:

1. lépés: Két különböző színű selyempapírt (30×30 cm) az ábra szerint összehajtunk, majd bevágjuk úgy, hogy mindegyik vágás kissé túlérjen a képzeletbeli középvonalon.

2. lépés: Óvatosan szétnyitjuk, mert nagyon könnyen elszakad. A két színt elforgatjuk egymáson 45 fokban, majd összeragasztjuk középen.

3. lépés: Kartonpapírból kivágunk egy korongot, majd a selyempapír közepére ragasztjuk. Lyukat fúrunk rá, ezen áthúzzuk a fonalat, és csomót kötünk rá. Faágra, kifeszített zsinórra akaszthatjuk fel.

Én szeretem ezt csak Zizegőnek hívni, mivel a levegő mozgásának hatására a dísz finom, zizegő hangot ad :)

Aztán persze, amikor megérkeznek a vendégségbe a kis hercegnők és a kis hercegek, akkor zizegés helyett zsizsegés várható, de hát ezért készülünk ilyen lelkesen ennyi mindennel! A lila torta szerencsére már a hűtőben, még néhány falatkát készítek nekik, aztán kikészítem Rebus lila ünneplő ruhácskáját és indulhat az én kis hercegnőm vendégsége! Boldog szülinapot, édes kicsi lányom! :)

Nektek pedig jó liláskodást, ha belefogtok a fabrikálásba!

Az elkészítési útmutatók letölthetőek itt: Hercegnők vendégsége

Puszi: Réka